Democrația directă este o metodă

Democrația directă este extrem de simplă, nu este o filozofie/ ideologie, este o metodă. Ea este, cel mult, o ideologie de „dez ideologizare”.

Mințile oamenilor sunt complicate, nu le place să țină lucrurile simple și le complică mereu, excesiv.

Astfel, nedorind să decidă ei direct, susțin un model „reprezentativ” la care se chinuie de secole să aducă câte o îmbunătățire, care în final se dovedește că nu e sufiecintă și necesită alte îmbunătățiri… și tot așa până când totul devine atât de complicat încât nimeni nu mai știe unde e problema sau de ce a trebuit adusă prima „îmbunătățire”.

Ei bine, goana asta după îmbunătățiri a început în momentul în care unii au primit „dreptul” să gândească în locul altora.

Daca vă întoarceți la începuturile „democrației” o să constatați că ea nu a fost „proiectată” pentru ca alții să gândească în locul vostru.

„Simplitatea este sofisticarea extremă.”
– Leonardo da Vinci

Si cu toate că există această metodă, atât de simplă pentru rezolvarea tuturor problemelor, toată lumea „cere” guvernului sau parlamentului să „facă” ceva.

Deși, „sistemul reprezentativ” înseamnă că „toată lumea” asta nemulțumită de „ceva” a acceptat că „aleșii” sunt cei mai „deștepți” și „competenți” să judece în locul lor.

Deci, atâta vreme cât lumea nu vrea să își bată capul pe „toate” deciziile, să decidă ei direct, prin „democrație directă”, nu văd de ce se mai agită.

Oricum „puterea” îi va considera mereu pe cei ce vor ceva o „minoritate” din moment ce „majoritatea” votează și alege „sistemul reprezentativ”.

Nemulțumiții, au la dispoziție mijloacele „legale” puse la dispoziție de „reprezentanți”.

Adică :

– „petiții” adresate diverselor instituții;

– manifestații… dar atenție… DOAR „autorizate” de instituțiile în drept;

-„dreptul” la „inițiativă legislativă”… dar din nou ATENTIE…. DOAR … dacă „puterea” vrea să țină cont de ea (ințiativa legislativă cetățenească, la ora asta, se ia obligatoriu în discuție, dacă e inițiată conform legii,…si atât…nu presupune și obligația ca puterea să o supună unui referendum);

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Democrație directă și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.