Venitul Minim de Bază Garantat și Universal

„Venitul Minim de Bază Garantat și Universal”, nici măcar nu ar trebui să fie un subiect de referendum ci ca o compensare a membrilor întregii societăți pentru drepturile cedate de către ei… către „stat”.

In momentul în care componenții societății și-au cedat dreptul lor natural de a supraviețui prin ORICE mijloace posibile, au făcut-o doar pentru că „statul” s-a obligat ca, în schimbul cedării acestor drepturi, să asigure supraviețuirea TUTUROR.

Societățile s-au format pentru ca oamenii så nu îsi mai dea în cap unii altora… de asta au dat monopolul „folosirii forței” statului, dar în schimb statul trebuia să le ofere și supraviețuirea, necondiționat.

Societățile nu s-au format pentru ca unii să o ducă mai bine pe spatele altora, ci pentru ca toți să supraviețuiască, și cei ce pot să o ducă mai bine fără a exploata, profita sau a apela la alții să o poată face.

„Venitul de Bază Minim Garantat și Universal” nu este un avantaj acordat cuiva, este un DREPT al tuturor oamenilor.

La fel cum „pensia” sau „alocația pentru copii” sunt niște drepturi. Ele nu se supun la „referendumuri” (decât eventual cuantumul lor de la minimul necesar în sus). Drepturile nu se supun la „referendumuri”. Ele EXISTA pur și simplu, doar că ne sunt furate prin tot felul de „legi”.

In momentul în care TU ai nevoie de altcineva pentru a realiza ceva, nu mai poți spune că ce ai realizat este prin propriile tare puteri.

Orice „realizare” a cuiva care nu se putea realiza, sau care nu poate aduce un câștig fără a fi în societate, nu este de fapt o realizare personală ci o realizare a societății.

„Realizările” cuiva atunci când sunt făcute prin orice fel de condiționare „juridică” a altora sunt de fapt realizate prin exploatare „legală”.

Constituția zice așa :

Art. 47 – Nivelul de trai
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Venitul Minim de Bază Garantat și Universal și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.