„Scârba” de politică

De vre o 20 de ani aud mereu cum „cetățenii” sunt scârbiți de politică. A fi scârbit de politică înseamnă de fapt a înceta să mai fi „cetățean” (decât doar în acte) și a deveni un simplu locuitor al unui spațiu.

Totul ține de politică atâta vreme cât trăiești într o societate. Interacțiunile dintre membrii unei societăți, constituită într un teritoriu delimitat de niște granițe juridice, sunt reglementate de niște reguli (scrise sau nu) care, de fapt, sunt obiectul de activitate al „politicii”.

Culmea, marea majoritatea, imensa majoritatea a celor ce susțin că nu fac politică sau că sunt scârbiți de politică, prin exprimarea opiniilor față de diverse subiecte, interne sau externe… fac de fapt politică. Doar că o fac din postura de „chibiți”, fără nici un fel de importanță și relevanță pentru cei ce fac politica pe teren, oficial. Si de ce v ar da vre o importanță atâta vreme cât susțineti că nu vă interesează politica și nu realizați că tot ce vă înconjoară și vă „reglementează” ține de politică.

La ora actuală trăim într un „sistem reprezentativ” și, atâta vreme cât acest sistem nu este schimbat, singura posibilitate prin care poți conta este făcând politică la modul „oficial”.

Situația stă cam așa :

Neparticipând înseamnă a susține ceea ce este acum. Si când spun… neparticipând nu mă refer la a merge la vot pur și simplu, ci a merge la vot DOAR atunci când aveți din ce alege. Si pentru a avea din ce alege trebuie ca, măcar modul de alegere a reprezentaților să fie total corect și echitabil.

Sunt doua situații :

1) Cei ce cred totuși că anumite persoane, sau chiar voi, dacă ați ajunge în Parlament, sistemul reprezentativ ar funcționa.

Pentru cei aflați în situația asta, care cred că e doar o problemă de „personal”, este de neînțeles faptul că nu se implică… fiindcă, dacă nu participați și nu vă implicați politic, persoanele respective pe care le bănuiți că ar fi bune…sau chiar voi… evident nu aveți cum ajunge să reprezentați pe nimeni.

2) Cei ce nu mai au încredere în persoane ce ajung „reprezentanți” cu puteri absolute pe 4 ani, incluzându vă chiar și voi în această categorie. Cei ce știu din experiența proprie sau cei ce simt, chiar și inconștient, că „puterea corupe” sau că alții îi vor corupe odată ajunși la putere

Chiar și aceștia, ce par absolut justificați să nu mai participe în politică trebuie să realizeze că, „sistemul reprezentativ” are suficienți susținători, oportuniști, ariviști și narcisiști încât să se perpetueze. Doar neparticiparea voastră nu va schimba nimic. Cu atât mai mult cu cât și voi faceți parte din sistem și îl faceți funcționabil prin simpla voastră existență în cadrul lui.

Cei din categoria asta ar trebui să se implice și mai mult, pentru că ei au doar o dorință, un punct de program… schimbarea totală de sistem. Nu trebuie să vă mai bateți capul cu tot felul de programe și soluții, cel puțin nu până la schimbarea sistemului, ci doar să va implicați într o singură mișcare cu un singur scop…. anume… implementarea „democrației” ce nu poate fi decât DIRECTA.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.