Să învățăm de la Republica Moldova

Să învățăm de la Rep. Moldova, că e mai aproape de noi și măcar înțelegeți cu toții limba vorbită de cetățenii ei.

Mi-am consumat câteva zile încercând să mai găsesc o prevedere asemănătoare în legislația altui stat din UE, prin care un partid oficial, înființat printr-o hotărâre a unui Tribunal, pentru a participa în alegeri mai are nevoie de „semnături de susținere”.

Nu am găsit, așa că m-am gândit sî îmi extind căutarea într-un stat aproape de noi, cu cultura și tradiții asemănătoare… Rep. Moldova.

Cum nu am găsit nici la ei, am zis să contactez câțiva membri din diverse partide… poate că există această prevedere dar e ascunsî prin vre-o altă lege de care nu am dat eu.

Pur și simplu, cei din Rep. Moldova au rămas șocați de întrebarea mea. Nu le vedea să creadă că în țara spre care ei își îndreaptă speranțele de mai bine… este o dictatură mai aspră decât la ei.

Si la ei există corupție endemică, și la ei se „influențează” rezultatul alegerilor… dar la ei totul se întâmplă încălcând legile… nu în baza legilor.

In plus… ce mai există in Rep. Moldova și la noi nu există nici măcar la stadiul de „vis frumos” ?

#SemnaturaDigitala.

In timp ce la noi se continuă nebunia strângerii de semnături „de mână” „pe hârtie”, în Rep. Moldova totul se poate face în mod civilizat, fără a „agresa” lumea pe stradă „rugându-i” să prezinte „actele la control” sau a le bate pe la uși de zici că am fi niște „misionari”
.
Vă prezint mai jos, de pe site-uri oficiale ale Re. Moldova… „Semnătura digitală”.

Din fericire, cum vorbim aceeași limbă… nu aveți nevoie nici de subtitrare.Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.