Lupta pentru putere în România

Pentru a înțelege care este miza luptei pentru putere dintre diversele instituții ale statului ar trebui să știți care este situația în cadrul entității din care România face parte, adică „Uniunea Europeană”.

„UE” este condusă, în mod oficial, de către „Guvernul” ei, adică de „Comisia Europeană” (CE), „parlamentul” având doar un rol formal, pentru a părea o construcție democratică. (vezi aici : http://www.democratiedirecta.com/…/ce-este-comisia-europea…/)

Mai pe scurt, „Parlamentul European” este ceva gen „Marea Adunare Națională” de dinainte de 1989.

După cum cei mai în vârstă știu, „Marea Adunare Națională” a fost un fel de „parlament” formal creat pentru a părea, din punct de vedere legal, că România de dinainte de 89 era o „democrație”.

În fapt, „Marea Adunare Națională” avea rolul să creeze impresia că ordinele lui Ceaușescu sunt aprobate de popor, adică să creeze o impresie de „legitimitate” și totodată să ofere o motivație partenerilor externi așa zis democratici că, măcar formal, Romania se încadrează

Spre deosebire de „Uniunea Europeană”, în toate statele componente, „parlamentul” era „regele suprem”, care putea oricând să dea jos guvernul, să facă legi cărora guvernul era obligat să li se supună.

Parlamentul este ales de popor, Guvernul… NU. Deci e logic ca, cei aleși de popor să fie mai „puternici” decât celelalte instituții… dar… nu decât poporul însuși. Exact aici „democrația” a fost furată și deturnată… prin deposedarea poporului de dreptul de a putea controla parlamentul în cei 4 ani.

Totuși în cadrul unui sistem reprezentativ cu „parlament” puternic, poporul are o „putere” de formă, aceea de a schimba dictatorii din 4 în 4 ani dar și una REALA, de a schimba SISTEMUL cu totul.

Sesizând pericolul, adică faptul că lumea a început să devină din ce în ce mai „anti-sistem” (din păcate fără să știe prea multe despre celălalt sistem posibil, „Democrația Directă„) și, deasemenea pentru a se reuși transformarea statelor naționale și suverane în „provincii” (cantoane, subdiviziuni federele) ale „Uniunii Europene”, se încearcă la ora asta eliminarea oricărei puteri a „parlamentului”, exact pe modelul celui al „Uniunii Europene”.

Dacă vă uitați la situația actuală a României o să observați că se dă o luptă pentru putere în cadrul „statului” (care este o „entitate” separată de „popor”) între „executiv” (Guvern) și „legislativ” (Parlament).

Executivul încearcă să devină din ce în ce mai „popular”, folosindu-se de unele instituții pe care le-a făcut „vedete” (DNA, de exemplu) pentru a submina total puterea „parlamentului” (care și el, cum spuneam, este tot un „dictator” în actualul sistem, dar singurul care poate fi dat jos prin alegeri la termen).

„Asaltat” fiind, evident că parlamentul a început să „riposteze” în încercarea de a-și conserva „puterea”, astfel încât România a devenit un câmp de bătălie pentru putere care este expus public, manipulativ, de mass-media (care e de o parte sau alta a taberelor aflate în conflict, nicidecum în afara conflictului, în „tabăra” cetățenilor).

PARLAMENTUL este un „dictator”, dar câtă vreme are cele mai mari puteri și prin alegeri sistemul poate fi schimbat pașnic este preferabil unui dictator „neales”. Pentru că, teoretic măcar, dacă populația se informează și alege sau se constituie în partide antisistem (care vor „democrație directă”) poate schimba întreg sistemul.

Deși, nu sunt „pro” parlament = dictator, deși e adevarat că „parlamentul” este o dictatură, totuși, din 4 în 4 ani, mai aveți șansa (dacă vă informați cu adevarat și dacă vă pasă) să schimbați tot sistemul.

Dacă „Parlamentul” va fi deposedat de putere și dictatorul va deveni „Guvernul”, la fel cum este cazul cu „Comisia Europaeană” din cadrul „Uniunii Europene”, atunci orice speranță de a mai schimba ceva prin „alegeri” la termen, deci pașnic… va dispărea pe veci.

Ca să fie și mai clar, pentru cei ce se mai obosesc să participe la alegerile pentru „Parlamentul European”… degeaba alegeți niște parlamentari care sunt lipsiți de putere. În cadrul „Uniunii Europene” „parlamentul” nu are nici o putere. Toată puterea este în mâna „Comisiei Europene”, adică a guvernului Europei. Situația va deveni identică și în România dacă parlamentul va fi deposedat de orice putere.

Nu va mai avea nici un rost să participați la alegeri… va fi exact ca și înainte, pe vremea „Marii Adunări Naționale”. Si pentru ca totul să fie „legitim”, pentru a se vedea că „poporul” este de acord… următorul pas, după lipsirea de putere a parlamentului, va fi introducerea „votului obligatoriu”.

Lozinca cum că votul vostru nu contează, este perfect valabilă doar atâta vreme cât continuați să alegeți „personaje” în cadrul aceluiași sistem (personaje care odată alese primesc puteri nelimitate).

In schimb, aveți posibilitatea să alegeți, dacă vreți și vă informati cu adevărat, un alt sistem, astfel încât cetățenii să treacă deasupra „Parlamentului”, astfel încăt sa fiți voi, cetățenii, prin „Democrație Directă”, cei ce deposedați „parlamentul” de puterea supremă și nu „guvernul”.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.