Problema Românilor din străinătate

Ignoranța și nesimțirea actualei clase politice față de românii din diaspora a atins cote inimaginabile și destul de alarmante. Mușamalizarea problemelor românilor din străinătate dă dovadă de dezinteres față de economia națională.

Să nu uităm că salariile lor sunt un balon de oxigen pentru economia României, potrivit datelor Băncii Mondiale și directorului regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est Radu Pojoga, românii din diapora au transferat anul trecut către România din Italia – 1 miliard dolari, Spania – 792 milioane dolari, Germania – 451 milioane dolari, Ungaria – 220 milioane dolari, Statele Unite ale Americii – 199 milioane dolari, Israel si UK – 104 milioane dolari, Canada – 98 milioane dolari, Austria – 76 milioane dolari si Franta – 58 milioane dolari.

Oare acesta nu este un motiv destul de convingător pentru ca politicienii să-și pună mintea la contribuție și în favoarea românilor din diaspora? Oare nu este timpul să adoptăm politici cu privilegii în cazul repatrierii și să le demonstrăm recunoștința noastră pentru sprijinul economic oferit în ultimii ani? Sau ei au devenit o masă de manevră fără drepturi, folosită doar în timpul bătăliilor electorale?

Situația românilor din diaspora este dramatică, lipsa locurilor de munca îi determină sa migreze din țară în țară, din continent în continent privându-i de dreptul la valori fundamentale cum ar fi, familia și un loc numit «ACASA».

De 15 ani românii din diaspora sunt ignorați de factorii politici și nimeni nu se interesează de istoria lor care din zi in zi devine tot mai tristă, viitorul României stă și în experiența lor căpătată în străinătate sau în pregatirea lor profesionala cu care au părăsit România. Trebuie să le oferim pârghii care să le faciliteze investițiile în România și legi care să-i protejeze mai mult decât pe investitorii «de carton» promovați cu trâmbițe și surle de o clasă politică coruptă.

Să nu uităm că românii au reusit să trimită acasă chiar mai mulți bani decât au investit companiile străine la noi în țară, în aceeași perioadă de timp. Conform datelor livrate de Adrian Vasilescu, consilierul guveratorului BNR, companiile străine au cheltuit în România 1,2 miliarde de euro, iar de investițiile statului nici nu mai încape vorba, ele sunt de-a dreptul derizorii. Aproape 1,1 miliarde de euro s-au cheltuit de la buget pe diferite proiecte în același interval.

Să transformăm România împreună cu ei într-un loc plăcut numit ACASA!

Sursa articolului

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Colaboratori și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.