„Prietenii” de pe facebook

Nu înțeleg cum de unii intră pe facebook doar pentru a se enerva. Și pe facebook, la fel ca în viața reală, „prietenii” poți să îi alegi.

Ba chiar mai mult, în viața reală, uneori ești nevoit să „suporți” și pe cei cu care nu ai nimic în comun (colegi de lucru, pasageri în mijloacele de transport, etc).

Pe facebook, trebuie să dai, personal, un „accept” pentru a vedea ce „zice” cineva.
Și e suficient un „unfriend”, sau în cazuri mai speciale, un „block” pentru a nu mai ști că a existat persoana respectivă.

Să „ucizi” virtual pe cineva, făcându l invizibil „pe veci” pentru tine, ține doar de un click, și totuși, extrem de mulți continuă să se „pedepsească” singuri purtând „războaie” care nu duc nicăieri.

Ar mai fi grupurile, unde de asemeni intri de bună voie și poti iesi la fel. În plus, dacă ai „blocat” pe cineva, nu l mai vezi nici acolo.

În ce priveste pe cei cu care într-adevar ai ceva în comun, și în diverse situații aveți divergențe de opinii, atâta vreme cât sunteți cu adevărat „prieteni”, puteți discuta civilizat, cu argumente și fără să vă înjurați.

Când argumentele se termină și încep înjurăturile sau atacurile la persoană, practic și „prietenia” s a cam terminat.

Cea mai simplă „curațenie morală”, că tot se face mare „paradă” de așa ceva, începe din lumea virtuală, în special pe facebook, care, ne place sau nu să recunoaștem, ne a cam „globalizat”.

Oamenii nu se mai schimbă, în general, după o anumită vârstă.

Ei se pot „deștepta”, pot acumula informații, își pot schimba opiniile, dar mai puțin CARACTERUL.

Duplicitatea, oportunismul, grandomania, mitocănia, rămân. Indiferent de acumularea de informații. Astea țin de o educație pe care e greu să o mai dobândești după o anumită vârstă.

O zi frumoasa vă doresc… pe facebook… și nu uitați…Facebook are un buton de… „prieteni” (cel puțin deocamdată)… nu unul de… „dușmani”.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.