„PARTID” cuvânt tabu în România ?

Eu, personal nu cred în „sistemul reprezentativ”, drept urmare nici nu cred că în actualul sistem, un partid va face ceva… dar :

Îi aud pe mulți că… nu vrem „Partid”, nu sună bine, „Mișcare” nu sună bine, „ONG” nici atât.

Dar partidele astea nu sunt alcătuite din oamenii? Contează că se numește partid sau mai știu eu cum?

Nu mai spuneți că nu vreți partide… spuneți că nu mai aveți încredere în ceilalți români. Ăsta e adevărul, spus fără ocolișuri. Știți sau bănuiți, că orice grup de câteva mii de români odată ajunși la putere se vor comporta la fel ca actuala putere. Indiferent că ei ajung acolo dintr-un partid sau printr-o așa zisă „revolutie”.

Iar cei ce zic că sunt scârbiți de partide, foarte bine, dar de ce nu faceți chiar voi unul sau nu militati pentru ca politica sa fie deschisa oricarui grup de cetateni asociati?

Mai un pic și nu mai rămâne nici un cuvânt necompromis în lb. română.

Vreți sistem „reprezentativ”, atunci vreți partide, ele fac sistemul sa fie „reprezentativ”. Nu se poate fără ele. Că grupurile astea de cetățeni asociați numite „partide”, din oficiu, sunt reglementate de o lege tâmpită, asta da, dar atunci nu împotriva partidelor ar trebui să fiți ci împotriva legii ce le reglementează și le fac să fie ceea ce vedeți la ora actuală.

Sau… Dictatură, nu vă mai bateți capul cu partidele, că, de fapt, asta și este la ora actuală din moment ce ajung să participe în alegeri doar unele grupuri atent filtrate de diverse legi speciale.

Sau… Democrație Directă, dar acolo mai trebuie și implicare, și, probabil, pentru a ajunge la ea, la „democrația directă”, tot de un partid va fi nevoie. Pentru că regulile sunt făcute de „sistemul reprezentativ”, deja existent.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.