Parcul natural Bucegi, asediat de constructii

Asupra acestui loc s-a abatut potopul; potopul constructiilor.

Ca este dorinta Arhiepiscopiei, ca este a persoanelor fizice sau diversilor investitori nu conteaza. Conteaza ca un spatiu spiritual romanesc este asediat si parca destinat pieirii. Nimic nu se poate face in Parc fara vointa politica locala.

Trecerea în domeniul public cu schimbarea categoriei de folosință este la ordinea zilei: marturie stau inmultirea hotelurilor si a cladirilor particulare din zona. Se trece cu tavalugul peste faptul ca M-tii Bucegi sunt coroana Carpatilor si mai mult de atat, este perceput de majoritatea romanilor ca punct esential de referinta spiritual.

Nu se tine cont ca dezvoltarea turismului prin constructii, intr-o astfel de zona minimizeaza cu timpul diversitatea biologica si de areal a zonei. Parcul natural Bucegi este structura administrativa si are o suprafața totala de 35.700 ha, din care rezervațiile integrale – 9.000 ha.
Administrația Parcului Natural Bucegi este constituită ca subunitate a Regia Națională a Pădurilor. – ROMSILVA, respectiv a Direcției Silvice Târgoviște. Parcul este desfășurat pe teritoriul administrativ a 3 județe : Dâmbovița , Prahova , Braşov.

Jumătate din aceasta suprafața este cuprinsa pe teritoriul județului Dâmbovița iar cealaltă jumătate este împărțita aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov, iar structura de administrare a Parcului Natural Bucegi sisi desfășoară activitatea în sediul din localitatea Moroeni. In Moroieni unde de altfel s-au descoperit aşezări geto-dacice ce sunt o enigma chiar si pentru locuitorii comunei. Parcul cuprinde ecosisteme foarte importante şi diverse, care au un grad de sensibilitate ridicat reprezentate de paşuni alpine intinse, care suferă cel mai mult în urma activităţilor legate de prezenţa omului, respectiv constructii.

Prin inmultirea activitatii acestora riscam decimarea speciilor care traiesc in Parc, ce duce la instabilitatea ecosistemelor, aici găsindu-se cele mai multe specii vulnerabile şi rare. Nota bene este faptul ca APM Prahova a comunicat Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu motivații, faptul că proiectul ”PUZ introducere în intravilan cu schimbare de destinație în vederea construirii unui lăcaș de cult și trecere în domeniul public cu schimbare de categorie de folosință teren în suprafață totală de 3957 mp”,nu poate fi aprobat din punct de vedere al protecţiei mediului.(nota: in cazul construirii unei Biserici pe platoul Bucegi).

Totusi, acolo sunt proprietari de terenuri; care vor sa isi exercite dreptul de proprietate.
Cine i-a improprietarit pe acestia intr-o zona protejata? Cine sustine aceasta ofensiva asupra rezervatiilor romanesti? Caci Bucegiul este un exemplu; din pacate nu si singurul.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Colaboratori. Salvează legătura permanentă.