Oamenii nu știu să aleagă oameni

Intreresant cum toti „politicienii” de carieră în campania electorală „gâdilă” orgoliul „poporului”.

Cum spun ei atunci că poporul e „intelgent”, că știe „nativ” pe cine să aleagă. Că… atunci când „poporul vorbește, politicienii tac”.

In acelasi timp, prin presă sau pe FB apar indivizi ce afirmă că ar fi „neafiliați politic”, dar 90 % din ei sunt doar propagandiști ai politicienilor din campanie. Astia încep frenetic să facă publice „dovezi” de „prostie a poporului”. Atunci încep să curgă clipurile de la „Vax populi”.

Așadar, „pa față” politicienii laudă „inteligența” poporului, pe la spate, cozile lor de topor ne spun că „poporul” este prost.

Nu înțeleg „oițele” destepte care își doresc să trăiasca într o turmă de proști. De ce nu se duc ei să și caute „turma” de oițe deștepte ca și ele. Cum pot ele să trăiască între proști ?

Raspunsul e unul singur : Speră să ajungă ei să conducă pe cei pe care ei îi consideră „oi”. Fiecare „isteț” din ăsta ce afirmă că „poporul” este prost, evident că el nu se consideră a face parte din „popor”. Crede că este vre un ales al zeilor menit să „stăpânească” proștii.

Altfel, pur și simplu, și ar alege o turmă mai deșteaptă.

Recunosc, si eu sunt de acord ca suntem „prosti”, la nivel planetar, inclusiv eu, atunci cand avem de ales „oameni”. Oamenii sunt niste idioti atunci cand trebuie sa aleaga oameni. De asta nici nu am votat de 25 de ani. pentru ca… oamenii nu știu să aleagă oameni.

Uitati-va in USA, cum o „individa” cercetata de FBI a primit nominalizarea pentru a candida ca presedinte… cu sanse uriase de a fi urmatorul presedinte. Sau cine a ramas cotracandidatul ei… Donald Trump.

Sa fim seriosi, in USA traiesc mai multe minti stralucite decat toata populatia Romaniei. Si totusi nici unul din ei nu ajunge Presedinte. Cum va explicati asta ?

Cum va explicati ca o gramada de popoare continua sa tina pe bani publici, in onoruri, niste grupuri parazitare, numite „case regale” ai caror membrii fac deliciul ziarelor de scandal ?

La ultimele alegeri, au votat la nivel de tara 48 %, la nivel de Bucuresti 33 %.

Sa admitem ca astia au votat pe interes sau ca au votat „strategic”. Dar ceilalti 52 % la nivel de tara si 67 % la nivel de Bucuresti ?

Ei nu au votat deloc, deci, daca votau puteau sa aleaga „pe bune” pe cine voiau. Sau sa fi tras la sorti, sa fi dat cu zarul. Erau printre candidati si persoane de care nu auzisera niciodata. De ce nu i au votat pe aia… decat deloc ?

Simplu :Oamenii nu stiu sa aleaga oameni.

Si totusi, desi peste 52 % la nivel de tara si 67 % la nivel de Bucuresti nu stiu si nici nu vor sa mai aleaga oameni, nici macar sa dea cu zarul intre cei despre care nu stiu nimic, ei continua sa se lase condusi ce alegerile facute de o minoritate care alege doar sa se afle in treaba… o alta minoritate.

Deci, vedeti ca majoritatea nu mai voteaza oameni, deci nu e chiar proasta si totusi continuati sa numiti „poporul” prost si implicit sa lasati minoritatea sa aleaga o alta minoritate ce ulterior va deveni stapan absolut peste toti.

Nu degeaba exista „stiinte” specializate in a „citi” si „descifra” caraterul oamenilor. Si nu degeaba, cu toate acestea, ce este in mintea altor oameni este un mister chiar si pentru cei „specializati”.

Si atunci, sa fim considerati prosti pentru ca nu suntem capabili sa determinam ceva ce nu pot nici macar cei ce si au dedicat o viata studiului caracterului si mintii umane, este aberant.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.