În natură NU există drepturi garantate

Pentru „apolitici” cât și pentru cei ce cred că au dreptul la garantarea vreunui drept fără a se implica în politică.

În natură, NU există un „drept natural” la ceva… garantat.

Sau mai bine spus, omul are toate drepturile posibile, doar că „natura” nu îți oferă și posibilitatea exercitării sau păstrării lor decât prin folosirea forței brute… în permanență.

Societățile s-au constituit pentru protejarea unora din drepturile naturale, funcție de importanța considerată de acel grup de oameni ce au constituit o anume societate/ țară.

Odată ce există o societate, garantarea drepturilor nu se poate face decât printr-un contract social (scris sau tacit)

Și așa ajungem la cele 2 sisteme posibile.

– Democrația, care este doar DIRECTĂ.

– Sistemul reprezentativ, care este o formă de dictatură acceptată. O altă variație a sa este dictatura totalitară, care este o dictatură impusă prin forță și care poate fi înlăturată doar printr-o revoluție.

Dar, după orice revolutie reușită, oamenii sunt puși din nou în situația de a alege între cele 2 sisteme posibile, enumerate mai sus.

Cum și „apoliticii” doresc să aibă asigurate „drepturile naturale”, este evident că, dacă le este greu să participe la luarea unor decizii pașnice, prin dezbateri și vot… le va fi și mai greu să și le asigure singuri.

Și atunci, logic că cineva trebuie să le asigure. Si din nou ne întoarcem la cele 2 sisteme de mai sus.

– Ele le pot fi „garantate” și „asigurate” de un grup restrâns de dictatori (aleși), ce compun statul, separat de popor, ceea ce ne dă sistem reprezentativ… sau

– Pot fi garantate și asigurate de întreaga populație ce dorește să participe, inclusiv cei „apolitici” atunci când constată ca vor să facă „politică”, ceea ce ne dă un sistem numit Democrație, care poate fi doar DIRECTĂ.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.