Nu există decât 2 ideologii

Nu există decât 2 ideologii. Diferența dintre ele constă în cine ia deciziile.

1) Ideologia unui grup restrâns de interese, în spatele căruia, de regulă, se află un alt grup de interese ce are mijloace de presiune asupra lui, sau chiar ce împinge „la vedere” un grup cu o imagine atent construită de mass media (care și ea la rândul ei se află în mâinile aceluiași grup de interese). Această ideologie se numește, pentru „prostime”, „sistem reprezentativ”, dar în fond nu este decât o dictatură (asemănătoare cu o monarhie totalitară electivă).

2) Ideologia interesului național, adică dorința majorității cetățenilor națiunii (majorități care pot fi diferite funcție de importanța deciziei ce se dorește luată). Aceasta de numește „democrație” si nu poate fi exercitată prin reprezentanți ci doar în mod direct… pentru că… nici un reprezentant nu ți poate ghici gândurile.

Tipurile de decizii ce se iau (decizii ce astăzi sunt considerate eronat „ideologii” și numite „dreapta” sau „stânga”) depind doar de interesul celor ce le iau.

Așadar, adevăratele ideologii sunt de fapt cele 2 metode prin care se iau deciziile (democrație sau dictatură). Adică, cine e decidentul. In rest, ce se decide prin cele metode (funcție de cine sunt decidenții) nu sunt ideologii ci doar reprezintă interesul… unui grup sau al națiunii.

Este aberant să spui că în „sistemul reprezentativ”, cei „alșsi” au o „ideologie” câtă vreme ei își pot schimba complet, în orice moment, orientarea enunțată în campanie fără să suporte nici o consecință.

Așa că, nu e de mirare că un „grup de interese”, ce se ascunde sub o denumire de partid politic, în enunț (așa zisă „ideologie”) este de „stânga” și el ia doar măsuri de dreapta.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.