Despre frauda electorală

Între măsurile „antifraudă” la alegeri: nu ai voie să îți fotografiezi/ filmezi buletinul de vot.

Păi din moment ce îți este permis să intri în cabina de vot cu un aparat ce poate filma (telefoan, ochelari google, etc) și nu îti poate controla nimeni, fără un mandat, „aparatul” la ieșire este o măsură total inutilă.

De fapt nici nu e nevoie să filmezi, să rămâi cu „dovada” în aparat. Este suficient să ai o aplicație video și cel cu care ești conectat, „cumpărătorul” votului, să poată verifica pe ce „a dat banii” (adică dacă ai votat cu „cine trebuie”).

Oricum dacă populației nu îi pasă cum ajung candidații pe liste și accepta oferta limitată, faptul că își vinde apoi voturile și se lasă „cumpărată” pe un „mic și o bere” sau „o plasă și un pix”, din punctul meu de vedere, nici măcar nu este fraudă ci este o cârdășie, o simbioză perfectă și acceptată cu drag între gazdă și parazit. Și e destul de clar că se merită unii pe alții.

Dar partea interesantă este că, atât unii (gazda parazitată = poporul) cât și ceilalți (paraziții = guvernanții) se tem de votul online, post electoral, „la vedere”, pe decizii/ legi, vot care evident, dacă ar fi la vedere nu ar mai putea fi fraudat și ar pune capăt complicității tacite dintre cele 2 „organisme” care se petrece pe perioada alegerilor „la termen”.

Pentru că, „aleșii”, odată aleși s-ar trezi lipsiți de puterea totalitară pe care o au azi… și fără ea… nu ar mai merita nici investițiile exorbitante pe care le fac pentru a fi aleși. Ba chiar, ar fi posbil să avem o mare penurie de candidați în cazul în care funcția ar atrage dupa ea doar responsabilități și cam „0” privilegii.

De fapt adevărata „fraudă electorală” este cea de dinaintea alegerilor „la termen”, privind cenzura participaților în alegeri și cea de după alegeri, când, indiferent de promisiunile făcute în campanie… alegătorii răman cu „buzele umflate”.

interzis filmatul si fotografiatul

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.