Complicitatea dintre exploatați și exploatatori

Nu urăsc pe nimeni, nici măcar pe „exploatatori”, atunci când ei doar profită de indolența „maselor”. Atâta vreme cât dau o șansă „exploataților” să se organizeze și să schimbe sistemul.

De ce ? Pentru că marea majoritate a celor „exploatați”, de fapt visează să fie la rândul lor „exploatatori” sau unelte ale „exploatatorilor”.

La nivelul lor, „exploatații” se exploatează și se manipulează unii pe alții pentru a accede în cercul superior. Altfel nu există explicație pentru ca ei să susțină la infinit un sistem bazat pe exploatare.
Ca urmare nu are de ce să îmi fie ciudă pe „exploatatori” sau pe uneltele lor doar pentru că ei au fost cu o secundă mai isteți decât „exploatații” ce visează la poziția lor.

Sunt de înțeles cei ce sunt prinși în jocul ăsta și chiar nu au ce face… doar dacă… măcar din 4 în 4 ani, acești „exploatați”, nu și ar mai alege exploatatori (sau mai bine zis unelte directe ale exploatatorilor) chiar din rândurile lor. De fapt, nu doar dacă nu ar mai „alege” ci și dacă s ar organiza, căuta între ei, și măcar ar da dovadă că doresc altceva.

Atâta vreme cât „exploatații” merg încolonați pentru a își desemna uneltele cu care „exploatatorii” îi mențin „ordonati” în rând… nu are nici un rost să vă pară rău de ei. Nici de urât nu e cazul, pentru că ura vă consumă atât timpul cât și pe voi, cei ce urâți. Este o pedeapsă să urăști, te orbește, îți întunecă mințile și nu mai ești capabil să îți vezi propriile alternative.

Singura categorie cu adevărat nevinovată în toată ecuația asta sunt copii. Ei sunt cei pentru care merită să militam în continuare, pentru a schimba sistemul. Pentru că ei nu au nici o vină că niște iresponsabili i au născut pentru a fi sclavi.

Așa că, atât cât puteți, dacă nu aveți visuri de mărire, dacă nu suferiți de narcisism, sustrageți vă cât de mult puteți sistemului și lăsați i pe cei ce își doresc jocul ăsta să suporte consecințele. Să își plătească „reprezentanții” și să le sponsorizeze afacerile.

In rest, ajutați copii atât cât puteți. Ei sunt singurele victime adevărate din toată ecuația asta… pentru că, să fim serioși, cei ce sunt cu adevărat împotriva sistemului, cei neafectați de narcisism, de sete de putere și de consumerism, se pot descurca și se pot strecura prin orice „sistem”.

PS: Articolul de față e pentru cei ce mă întreabă de ce nu „înjur” diverse „personaje” „reprezentative”. Pentru că ei nu ajung singuri acolo. Ei ajung acolo datorită duplicității majorității.

Ceea ce incerc să fac este să spun, celor interesați, evident, cum funcționează sistemul și ce alte variante există. Dacă sunteți interesați bine… dacă nu.. e iar bine.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.