Există doar 2 sisteme

Nici o schimbare nu va fi posibilă până când, dacă nu toți, cel puțin majoritatea, nu vor înțelege că există doar 2 sisteme posibile:

1) Dictatura (sistemul reprezentiv fiind doar o dictatură mascată)
2) Democrația (care poate fi doar directă)

Nu există „ideologii” decât sub forma unei „păcăleli” de prostit lumea.

Nu există la ora asta nici un mijloc prin care cei ce ajung la putere ca urmare a enunțării unei ideologii să fie obligați să o respecte.

Dacă ar exista așa ceva… deja am avea democrație directă.

Ce este statul ?

– „parlamentul” și „președintele” (și „justiția”, dar e fals să o numim, cel puțin în România, ca fiind o putere, măcar comparabilă cu celelalte două) plus substructurile create de primele două (Curte Constituțională, servicii, guvern, etc)

In fapt, statul e compus din 2 entitati… presedinte si parlament (sau de una singura ce reuseste sa le „controleze,. din umbra, pe cele doua). Restul, pot fi schimbate, modificate de aceste 2 entitati.
Cine reușește să „aibă la mână” cele 2 entități majore… este „statul”… dictatorul.

E o amăgire totală să credeți că „sistemul reprezentativ” funcționează în limitele Constituției din moment ce, cetățenii nu au nici un mijloc, EXTERN „statului” prin care să impună așa ceva.

Cetățenii pot, cel mult, tot apelând la una din componentele statului (justiție), „să întrebe” o altă componentă a statului (Curte Constituțională) dacă o lege încalcă Constituția.

Parlamentul face legile după care funcționează justiția. Aceste legi pot fi oricțt de dictatoriale, pot face justiția pe față incorectă și cetățenii nu au ce să facă dacă o altă componetă a „statului”, apărută din neant și compusp din „câțiva” indivizi (CCR) spune că legea de reglementare a justiției (codul civil, penal, etc) nu încalcă Constituția.

Parlamentul ar putea chiar elimina prevederea prin care cineva ar putea ridica în justiție o excepție de neconstituționalitate. Ar putea practic să elimine posibilitatea cetățenilor, care oricum este doar teoretică și iluzorie, de a întreba dacă o lege încalcă Constituția.

Deci, este suficient ca presedintele și jumatate din camera deputaților sau jumătate din senat să fie „la mâna cuiva” pentru ca „statul” să devină o dictatură pe față.

Cu cât numărul de parlamentari este mai redus, cu atât sarcina celor ce controlează statul este, teoretic, mai ușoară.

Să presupunem că am avea 200 de deputați și 100 de senatori.
Asta înseamnă că având „la mână” o majoritate în „Senat” (care este camera decizională pe legi organice, cele mai importante) practic, controlezi toate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.
Dacă mai ai la mână și o majoritate din camera deputaților… deja ai o dictatură perfectă.

Faptul că ei se „ceartă” în văzul vostru, e doar un teatru ieftin pentru a vă distrage atenția. Este destul de clar că, cei ce dețin de fapt toate pârghiile „la vedere” (în jur de 300 indivizi din care e suficient să cadă „la pace” jumătate, deci vre o 150) se înțeleg foarte bine între ei în ce privește păstrarea puterii.

Acum, dacă presupunem (cam toți știți că nu e nevoie să presupunem, ci chiar așa este) că acești 150-200 de indivizi sunt controlați de un „grup din umbră”, care e și mai mic și mai bine închegat, e destul de clar despre ce este vorba. O dictatură pură în fapt care joacă teatru în fața voastră.

Pentru că e mai benefic pentru ei de a vă face să i acceptați de „bună voie” decât de a se obosi să instarureze o dictatură militarizată pe față.

Atâta vreme cât continuați să sustineți „sistemul reprezentativ”, în orice forma s ar prezenta el, nu faceți decât să susțineti o dictatură.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.