Eu cu cine votez?

Lăsând la o parte „democrația”, până la care mai e cale lungă… la ora actuală nu există nici măcar un „sistem reprezentativ” real. Și se pare că nimeni nu și-l dorește. E mai simplu să întrebi mereu: Eu cu cine votez? ca apoi să ajungi să-ți înjuri „dictatorii” aleși odată ce ai ajuns la concluzia că ai înlocuit „pe dracu’ cu tat-su”.

Dacă v-ați dori măcar un „sistem reprezentativ”, ați milita pentru ca el să fie posibil, începând cu „începutul”. Adică cu „dreptul de asociere” (Legea partidelor), modul în care se desfășoară alegerile (Legea electorala) și dreptul la întruniri publice.

Ați înceta să vă mai lăsați manipulați de tot felul de „personaje” aruncate la înaintare care vă ocupă timpul liber și pun în umbră adevăratele teme ce ar trebui dezbătute.

Câtă vreme condițiile necesare pentru a ajunge să ai din ce să alegi nu sunt îndeplinite, nu faci decât să validezi/ legitimezi ceea ce-ți oferă cei ce se află „la butoane”, deci nu putem vorbi nici măcar de un „sistem reprezentativ”, care oricum e departe de ceea ce înseamnă „democrația”.

Este aberant să ajungi să-ți pui mereu întrebarea: Eu cu cine votez? sau să votezi pe „cineva” fără să ști cum și în ce condiții a ajuns respectivul pe „buletinul de vot”.

Piedicile care se pun sunt cu intenție, special pentru a rămâne în cursă cei doriți, iar legile electorale sunt cu „dedicație”.

Exact la fel cum sunt organizate si „licitațiile” de atribuire a contractelor din partea statutului… cu „dedicație”, astfel încât să rămână în cursă doar cei „doriți” de cei ce organizează așa zisele licitații.

Partea interesantă este că majoritatea partidele si organizațiile de tot felul se complac să participe la astfel de licitații în loc să militeze pentru ca procesul ca atare să se desfășoare în mod corect și echitabil încă de la început.

Dacă vor DOAR ca ei să reușească să „sară gardul” pentru a intra în cercul celor „protejați” de sistem în loc să lupte pentru ca sistemul părtinitor să dispară… nu sunt decât niște ariviști și oportuniști.

Ideea nu e de a pătrunde tu în „cercul vicios” creat de „sistem” făcând apel la „popor”, ci să faci apel la „popor” pentru a face să dispară „cercul vicios”.

Cei ce pierd la alegeri, cer renumărarea voturilor, acuză neregularități, dar nu au nimic de obiectat în legătură cu „semnăturile de mână” de susținere, necesare pentru a participa la alegeri sau alte condiții discreționare pe care ei au reușit, cumva, să le îndeplinească.

Nu zic că nu sunt iregularități, sunt sigur că sunt grămadă, doar că ele se petrec în lupta internă dintre „entitățile” selectate deja de sistem pentru a concura între ele. Entități care nu pun sub semnul întrebării sistemul ca atare.

Ce ar fi dacă am începe de la început și s-ar verifica și semnăturile de mână, „bucata cu bucată”, modul cum au ajuns sa poată „concura” cei ce se „plâng” de rezultatele alegerilor?

De unde rezultă că prea puțin le pasă de fapt de „democrație”, ci doar de a „câștiga” un loc la ospăț.

Era frumos dacă înainte de alegeri ar fi militat cu aceeași consecvență și pentru ca participarea la alegeri să fie la fel de corectă cum își doresc să fie si rezultatul alegerilor.

Pantru că, pentru a avea rezultate corecte, ar trebui să ai întâi și o participare corectă și echitabilă, încă din „fașă”.

Este ilogic ca, un partid, care este obligat să participe în alegeri (în caz contrar fiind desființat), care are ca obiect de activitate chiar participarea în alegeri, care a fost validat de un Tribunal „special” și „mai cu moț” (doar Tribunalul București face această „validare”), și ai cărui candidați în alegeri sunt verificați și supraverificați de AEP, care deja îndeplinesc toate condițiile cerute de Constituție pentru a fi aleși, să mai fie obligat să adune „semnături de mână” de susținere pentru fiecare candidat sau „listă de candidați”.

Ba mai mult, atâta vreme cât in alegeri pot participa și independenți este și mai ilogic să nu poată participa orice grup de cetățeni asociați… nu doar partidele. Obiectul principal de activitate al partidelor nu ar trebui să fie participarea în alegeri… ci promovarea unei idei… antrenarea cetățenilor in a participa la luarea deciziilor.

eu-cu-cine-votez

Atasamente

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.