Distribui „linkuri” pe facebook ?

Cred că majoritatea „userilor” de facebook nu prea au idee despre cum „stă treaba” cu diversele site uri la care dau share.

O să vă fac o scurtă introducere cu privire la ce este un „website” și măcar așa ca idee, să încercați să discerneți un pic înainte de a da o „informație” mai departe.

Nu de alta, dar e păcat ca persoane bine intenționate să devină „manipulatori” fără voie în slujba unor adevarați manipulatori sau indivizi care urmăresc doar să facă bani.

Un website, numele pe care îl vedeți sus în bară, este asemeni unui număr de telefon.
De fapt adresa unui website este o adresă de IP (niște cifre care reprezintă serverul, adică adresa computerului în care e găzduit, plus un număr alocat site ului respectiv).
La fel cum un număr de telefon reprezintă zona, operatorul urmat de de niște cifre unice ale posesorului numărului.

Deci, cum este și normal, o persoană care folosește același număr de telefon ani de zile este mult mai credibilă decât cineva ce îsi schimbă numărul zilnic. La fel și o persoană care este trecută în „cartea de telefon” față de una cu numărul „la secret”. Mai ales atunci când se adresează publicului larg.

Exact cum unui număr de telefon, atunci când îl treceți în agenda voastră îi alocați un nume (pentru a ști cui aparține), la fel numărului de IP al unui website i se alocă un nume de domeniu.

Numele de domeniu, adică numele pe care îl vedeți în bara de sus, se cumpară pe minim 1 an (costă, în general, atunci când este cumpărat pentru prima dată, între 2-10 euro). Fac excepție numele care au deja vechime pe internet sau care deja au un „brand” cunoscut care pot fi mult mai scumpe.

Majoritatea website urilor „fantomă” au o vechime de până într un an. Marea lor majoritate sunt create special pentru a manipula sau face rapid niște bani și la trecerea termenului de 1 an sunt abandonate.

Cum vă dați seama de vechimea unui website și de legăturile sale cu alte website uri ?

Câteva metode:

1) https://who.is/ , scrieți numele domeniului și vedeți cui apartine
(dacă proprietarul a vrut să lase informația publică, câți vizitatori are/ pagina, etc) și multe alte informații, cine e interesat poate să se documenteze un pic să îsi dea seama mai bine ce reprezintă toate acele informații.

2) http://www.webseoanalytics.com/…/link-popularity-checker.php , scrieți numele domeniului, dați o căutare și o să vedeți toate celelalte site uri care fac trimiteri la respectivul website

3) http://tools.seochat.com/tools/page-link-analyzer-seo/, scrieți numele domeniului, bifați căsuta „external link”, introduceți codul de „siguranță” și dați căutare. O sa vedeți site urile spre care face trimitere.

Alte „sfaturi” :

1) Evitați website urile cu reclame.
Scopul lor nu este atât de a informa (sau manipula, după caz) cât de a face bani.
În momentul în care un website se încarcă, urmariți în bara de jos a browserului prin câte alte website uri (majoritatea de reclame, trece).
Ăsta e unul din motivele pentru care aceste site uri „pornesc” foarte greu, unele chiar vă blochează computerul, altele vă virusează sau vă introduc tot felul de „spy” sau „trackers”)

Un website care, sincer, dorește să vă informeze cu adevarat, este preocupat în primul rând de cititorii săi, de cât de repede se încarcă site ul, nu de făcut bani prin tot felul de reclame idioate.

După cum vă spuneam mai sus, să menții un website nu necesită cine stie ce costuri.
Numele de domeniu este destul de ieftin (până în 10 euro/ an), iar gazduirea la fel (2-4 euro/ lună, fără să mai menționez că într un server pot fi găzduite multe domenii, prețul fiind același)

Deci, vedeți pe un website reclame care vă blochează știrea, care vă cer sa dați clik pe ele, „ÎNCHIDEȚI L”

Acum mai sunt si excepții, website uri care nu se ocupă de „informare”, care vor să facă bani și nu „pretind” altceva. Site uri de sport, streamuri (TV online), etc.

2) Evitați website urile care nu dau „SURSA” informației și care nu menționează „DATA” la care a avut loc respectivul eveniment.
Majoritatea website urilor sunt „ținute” de una sau câteva persoane, care nu au „corespondenți pe teren”, acces la nici o informație pe cont propriu, ci doar le preiau de pe undeva, le modifică un pic și le fac „senzaționale”.

[colorvote id=”5″ style=”wpcvp-poll”]

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.