Despre TVR

TVR online este restricționată pentru IP-uri din afara României.

Care este rațiunea pentru care nu ai permite celor din afara României sa îți vadă streamul.

TVR este platită din bani publici iar interesul public cere ca România să fie cunoscută, cu atât mai mult cu cât o foarte mare masă a cetățenilor români se află în afara granițelor țării.

In afară de asta, TVR ar trebui să aibă alocat un procent fix de la bugetul de stat, TVR trebuie să existe ca mijloc de informare a cetățenilor români, indiferent dacă ei plătesc sau nu un abonament.

E absurd să fi condiționat de plata unui abonament pentru a urmări postul național de televiziune care are ca scop educarea și culturalizarea cetățenilor, promovarea valorilor țării sau, eventual, scoaterea în evidență a lipsurilor și problemelor ce trebuie remediate.

TVR nu poate fi inclusă în aceiași categorie cu televiziunile private comerciale și pusă să „concureze” liber cu ele. Rolul TVR nu este de a face profit.

Ea este a cetățenilor români și e normal să fie „favorizată” de cetățenii români. La fel cum televiziunile comerciale private sunt „favorizate” de acționarii lor, tot așa și cetățenii români, acționarii de fapt ai TVR, au dreptul să își favorizeze propriul lor mijloc de informare.

TVR nu este o companie privata, deși statul încearcă sa ne dea impresia că e o instituție pe cont propriu. Ea este pe „cont propriu” în sensul de a fi imparțială și corectă, nicidecum în a concura cu alte astfel de entități private.

Constituția României prevede :

ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.