Despre sistemul electoral

De ce nu se mai schimbă „peisajul” din politică, în special la nivel central (în Parlament)

In primul rând, Parlamentarii reprezintă națiunea. Nu colegii, nu zone ale țării nu regiuni.

România este un stat național, unitar, nu unul federal, așa că, la alegerile de la nivel național ar trebui să terminăm cu tâmpenia asta de a avea candidați diferiți de la circuscripție la circumscripție, care chiar își mențin birouri locale (după ce au fost aleși), lucru ce ccontribuie la formarea unor nuclee mafiote locale.

Menținând actualul sistem, este evident că doar 1 până la 3 partide care sunt adânc „înrădăcinate” în poltică și beneficiază de „ajutor” masiv din „diverse părți” au posibilitatea să acopere întreaga „suprafață” a țării.

Practic, pentru a câștiga o majoritate în Parlament ai nevoie de zeci de mii de candidați, în diverse circumscripții, din care, în final, oricum doar câteva zeci sau maxim sute (300-500) pot ajunge în Parlament.

Pentru ce toată această harababură ?

De ce un partid care are, să zicem, 400-500 de persoane „super competente” (cât ar fi necesar, de exemplu, să ocupe toate locurile în Parlament, dacă presupunem prin absurd că partidul respectiv ar obține 100 % din voturi) are nevoie de încă câteva zeci de mii de „figuranți” împrăștiați prin toată țara ?

In mod normal, un partid ar trebui să aibă o „listă unică” pe țară, listă pe care ar trebui să aibă un maxim de candidați egal cu numărul de locuri posibile a fi obținute în Parlament, plus, să zicem un 10 % rezervă, în caz că unii din ei „dispar”.

Desemnarea candidaților respectivi ar trebui făcuta prin vot intern de toți membrii partidului și puși pe listă în ordinea astfel reieșită.

In final, alegătorii ar putea și ei să aleagă preferențial un anumit număr din candidații de pe lista partidului dorit (să zicem 20). Dacă partidul respectiv ar prinde locuri în Parlament, s-ar ține seama întâi de ordinea preferențială dorită de alegători și în continuare completarea se face conform ordinii reieșită în cadrul alegerilor pentru desemnarea lor făcută intern în partid ci ocazia desemnării lor.

Astfel, am simplica extraordinar de mult sistemul electoral și am permite grupurilor de persoane cu adevărat competente să participe la alegeri.

Nu ar mai fi necesar ca un partid să se „anabolizeze” cu zeci de mii de membri care sunt doar pentru figurație și să se roage de toți „penalii” pentru a putea „umple” toate circuscripțiile.

Daca chiar se vrea și o repartizare oarecum geografică, s-ar putea foarte bine ca partidele să desemneze candidați cu domicilii in diverse regiuni ale țării, dar nu cred că e cazul din moment ce toți suntem cetățeni romțni, și în Parlament ei reprezintă România.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.