Despre „reprezentanți”

Lumea tot spune că „noi” i-am „ales” (pe „reprezentanți”, adică pe parlamentari) și în consecință ei ar trebui să ne asculte pe „noi”, cetățenii, dar lumea nu realizează că de fapt nu i-am „ales” efectiv, ci doar am îndeplinit o formalitate.

In mod normal, să spunem ca i-am „ales” e un pic impropriu.

Ei, de fapt, au fost „aleși” de grupurile de interese din partide când au fost puși pe liste. In momentul în care au fost puși pe liste ei deja aveau niște angajamente luate față de cei ce i au pus acolo.
Noi, poporul, de fapt, am îndeplinit doar o formalitate.
Că votam sau nu, tot ei ieșeau.

Atâta vreme cât nu există un „cvorum” minimal la „alegerile la termen”, nu se pot numi alegeri. Chiar dacă nu vota nimeni, ci se votau ei între ei, tot „ieșeau”.

Problema nu se va rezolva fără să mergem la cauze, la punctul „0” ce o generează. Schimbarea nu se poate face la suprafață, trebuie mers la „bază”. Altfel, ne pierdem doar vremea în discuții inutile care mai devreme sau mai târziu doar ne vor diviza.

Un partid de „democrație directă”, rezolvă cel puțin problema asta a „aleșilor”.
Pentru că ei chiar vor fi aleși de toți membrii. Acum dacă populația preferă să îndeplinească în continuare o „formalitate” oferită de partidele ierarhice în loc să se implice într-un partid ce le „oferă” un loc egal la masa „deciziei”, nu mai e vina nimănui, decât a celor ce nu vor să gândească.

www.democratiedirecta.com

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.