Despre „independenți”

Ca susținător al „democrației directe” ar trebui să acord credit „independenților”, dacă ei s ar angaja să se supună majorității celor pe care îi vor „păstori” (comunitățile locale în cazul alegerilor locale ce urmează acum), evident, în limitele Constituției României.

Totuși, primarii nu pot face asta fără sprijinul consiliului local, așa că, logic ar fi să își alcatuiască o echipă, înainte de alegeri, și cu candidați pentru consiliu. Si să își formeze un partid de „democrație directă” local, prin programul și statutul căruia să întarească acest fapt. Si mai ales, să poată fi retrași atunci când își încalcă promisiunile (pentru că, la nivel local… se poate).

Altfel, deși ei susțin că ar fi „independenți”, marea lor parte nu sunt decât niște oportuniști individuali sau aruncați la „înaintare” de partidele existente.

Nu există „independenți” când vorbim de politică. Independenții trebuie să fie dependenți de cetățeni. Altfel ei ar fi dictatori.

Doar simplul cetățean poate fi independent. El își urmărește, și e singurul care are dreptul să își urmarească interesul lui personal, al familiei sale… și eventual… unii merg mai departe și se gândesc și la cel al comunității sau al țării.

Ceilalți așa zis „independenți” trebuie să fie dependenți de dorința majorității tuturor acestor „independenți”, adică, cetățenii de rând.

Nu vi se pare absurd că un „independent” ar reuși să strângă câteva mii (parcă 2.000) de semnături pentru a candida și nu este capabil să își facă o echipă de 10-20 de persoane pentru consiliul local cu care să înființeze un partid de democrație directă local, astfel încât cei ce au dat susținerile să îi și poată controla după ce vor fi aleși ?

Mi se pare destul de logic și ușor de înțeles și de către alegători că „primarul” are nevoie de susținere în „consiliu”, astfel încât dacă l ar vota, nu văd de ce nu ar vota și partidul local (format din candidatul la primărie + candidații la consiliu), cu atât mai mult cu cât, devenind și membrii ai lui, cei ce îl votează, ar avea posibilitatea să îi retragă dacă nu se țin de promisiuni.

Dacă ei nu sunt capabili să își formeze o echipă coerentă înainte de alegeri, ce garanții pot exista că ei vor putea să o formeze după alegeri ? Sau că ei nu vor face „blat” cu majoritatea din consiliu compusă din „partide” ?

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.