Despre campaniile electorale

Unul din cele mai interesante lucruri care se petrec din 4 în 4 ani, în preajma alegerilor și în campaniile electorale, este faptul că, întotdeauna, politicienii, partidele, guvernanții, își transformă cameleonic imaginea.

Pur și simplu, devin adevărați „democrați”, afirmă ca sunt în slujba cetățenilor, practic, dacă îi asculți, aproape zici că toți sunt promotori fanatici ai democrației.

Toți devin pro „cetățeni”, populiști, dar imediat după alegeri, populism, devine un cuvant „infam” cu care se acuză unii pe alții.

Este evident că ei stiu cam ce doresc cetățenii, altfel nu văd de ce nu și ar prezenta în timpul campaniilor „fața” lor reală. De ce mereu în preajma alegerilor se folosesc de o imagine pe care o urăsc în adâncul sufletului lor.

Dar cei mai ciudați” sunt „alegătorii”, adresanții spectacolului, care se mulțumesc să asculte discursuri, dar niciodată nu citesc programele astfel încât să le înțeleagă, nu pun întrebări, ci pur și simplu, consideră „alegerile” asemeni unei competiții sportive, unui meci de fotbal sau spectacol.

90 % din spectatorii (telespectatorii) meciurilor de fotbal, indiferent de comportamentul jucătorilor „echipei preferate”, indiferent de faptul că stiu că echipa lor mai „trântește” meciuri, indiferent că știu ca echipa „lor”, de fapt nu e a lor ci a unui patron care are ca scop câstigul propriu, continuă să vadă în acele meciuri mai mult decât un spectacol de divertisment.

Sportul (pot sa includ aici și parte din alte spectacole de divertisment, „muzică”, „film”, „show-uri tv”) sunt cel mai bun barometru pentru a ne da seama de nivelul la care este populația unei țări.

Atâta vreme cât marea majoritate a populație unei țării se simte „reprezentată” de indivizi (individe) ce fac doar un „spectacol” atent regizat, în beneficiul propriu, spectacol atent regizat de persoane care de cele mai multe ori nu sunt în vizorul spectatorilor și telespectatorilor, politica și campaniile electorale, la rândul lor vor urma același curs.

Adică va fi un spectacol care vă va antrena să vă dați în cap unul altuia, care vă abate atenția de la realitatea care vă înconjoară și va avea doar rolul de a vă face să vă credeți „reprezentați” de tot felul de personaje manevrate de interese proprii, care la rândul lor sunt manevrate de cei ce cu adevarat trag toate sforile.

Pentru că la fel ca și în politică, atât în sport cât și în muzica, televiziune sau cinematografie, marii promotori ai „spectacolelor” sunt la nivel global (Bildenberg, FIFA, CIO, UEFA, ATP, WTA, WBA, etc) și cea mai bună metodă pentru a vă controla și a menține decadența în rândul populației este de a oferi „eroi” falși, fabricați anual sau ori de câte ori este nevoie.

Doar că, în final, diferența între eroii „spectacolele” de divertisment, pe care lumea nu îi mai percepe ca de divertisment ci ca „eroi” personali și modele de urmat, și spectacolul politic, este că cei din prima categorie doar vă „prepară”, vă antrenează, vă fac mai ușor de prostit de cei din cea de a doua categorie.

PS:
Cu toții ați observat probabil că în campaniile electorale, majoritatea acestor „vedete” a căror imagine a fost creată atent, apar și vă spun cu cine să votați, pe cine susțin ei.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.