Despre apolitici

Articolul de față se referă la „apoliticii” ce merg la vot, ce comentează despre politică și politicieni, deci la cei ce sunt „apolitici” declarați în ce privește organizarea statală și socială oficială.

N-am nici o problemă cu cei ce sunt „apolitici” și își văd de treaba lor… se strecoară cum pot printre capcanele puse de politici. Care, dacă nu se implică… măcar nu se bagă în seamă, nu fac pe analiștii politici, nu votează politici și măcar nu pun piedici celor ce încearcă să facă să li se audă si lor vocea… măcar din când în când.

Toată lumea se pricepe la fotbal și la politică doar că… dacă fotbal au mai jucat unii… măcar așa câte o „miuță”… de politică fug ca de dracu.

Dacă lumea nu vrea să facă politica și fuge de ea… dacă toți se dau „apolitici”… cum dracu se pricep?

Spre deosebire de fotbal… unde dacă nu pariezi… nu contează dacă te pricepi sau nu… poți trăi și fără el… la politică dacă nu pui mâna să te implici… nu te lasă să trăiești ăia de se „pricep” și o „fac” (politica).

Așa că, continuați să vă „pricepeți”… declarându-vă „apolitici” și „pariind” pe alții… că au „grijă” de voi „politicii”.

De aia nu vă bagă nimeni în seamă… pentru că… declârandu-vă „apolitici”… implicit declarați că nu vă pricepeți și aveți nevoie de „ciobani”.

A spune că ești „apolitic” și a merge să votezi „politici” e ca și cand ai spune că ești „anti fotbal” dar stai toată ziua și te uiți la meciuri de fotbal… ba îți mai și bagi banii să pariezi pe diverse echipe.

Cum e posibil ca tot felul de „organizații” și ONG-uri ce se declara a fi „apolitice” să ne țină lecții de „politică” și „democrație”. Dacă sunt „apolitice” cum își permit ele să dea sfaturi „politice”.

De ce oare se permite constituirea unui ONG care, chiar în statutul lui spune explicit că se ocupa de „democrație”… adică de politică.

Singura varianta prin care tot felul de organizații pot fi „apolitice”, parțial și atunci, este atunci când ele au ca scop asocierea profesională, acțiuni caritabile, recreative sau când sunt parte a unei cauze în justiție.

In rest, ele ori au scopuri comerciale și sunt constituite pentru a scăpa de diverse taxe ori au scopuri politice și sunt de fapt „partide mascate” destinate tocmai pentru a distrage lumea de la a participa la rezolvarea problemelor țării.

În consecință, „apoliticii” sunt cea mai tâmpita specie posibilă. Sunt efectiv vitele din țarc. Exact cum vitele urmează vacarul la fel și „apoliticii”. La fel cum vita mai dă cu piciorul din când în când si varsă găleata cu lapte așa și „apoliticii” mai protestează câteodată. Doar că, indiferent că ei protestează, câtă vreme o fac din postura de „apolitici”, asemeni vitelor și continuă să aleagă vacari… ei vor fi în continuare doar vaci de muls cărora li se permite din când în când să mai răstoarne găleata cu lapte.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.