Despre aleșii noștrii

Mulți afirmă că „aleșii” sunt în serviciul nostru pentru că noi îi plătim. Dacă faptul că noi îi plătim e singurul argument pentru care ei ar trebui să fie patrioți sau în serviciul nostru atunci suntem fără speranță.

Cei plătiți să facă ceva sunt angajați/ mercenari. Ei mereu vor lucra pentru cel ce plătește cel mai mult. Dacă noi îi vedem ca pe niște „angajati”, pur și simplu, ar fi logic ca și ei să se comporte ca niște angajați.

Doar că angajații sunt sub totalul control al celor ce îi plătesc și cei ce îi plătesc se așteptă ca angajații să nu își facă treaba dacă sunt lăsați de capul lor.

De ce credeți că toate companiile mari își iau măsuri de siguranță draconice chiar dacă îi plătesc foarte bine pe cei ce au acces la informații de mare importanță pentru compania respectivă ?

Atâta vreme cât noi nu avem posibilitatea să îi controlăm pe cei plătiți nu suntem decât niște fraieri ce se lasă țepuiți.

Vă puteți imagina că ați avea o afacere și că nu ați putea să vă concediați administratorul pe care îl înjurați zilnic că vă fură ?

Unde e problema de fapt ? Problema e că noi ne plângem de banii dați ca salarii nu de lipsa pârghiilor de control aupra lor.

E logic că, dacă vrei ca cineva sa își dedice intregul timp în serviciul tău trebuie să îi asiguri existența. Cu cât existența lui este asigurată mai bine, cu atât și el se poate dedica mai bine achitării sarcinilor de servici.

Nici o clipă nu ar trebui să ne facem probleme că îi plătim sau cât sunt de mulți. Ei trebuie să fie atât de mulți cât este necesar. De ce ar trebui să ne pese este de a avea puterea unui angajator.

De a le putea trasa sarcini funcție de necesitățile și evoluția situației de moment, de a putea controla în orice moment activitatea lor și de a îi putea destitui atunci când greșesc sau când nu mai avem, pur și simplu, încredere în ei.

– Aveți impresia că „aleșii” chiar trăiesc din salariul plătit din bani publici ?

– Credeți că dacă nu ar mai fi plătiți deloc ei ar renunța la funcții ?

– Credeți că dacă nu ar renunța la funcții și nici nu i ați mai plăti, banii respectivi ar ajunge unde vreți voi, sau unde credeți că ar trebui ?

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.