„Democrație Directă România” – „DDR”, este un partid oficial, înscris în lista partidelor din România la poziția „83”

Partidul este organizat intern pe principiile democrației directe având ca unic obiectiv implementare democrației directe în România.

Democrația Directă funcționează atât la nivel național, pentru probleme de interes național, cât și la nivel local, pentru probleme de interes local.

1) Democrația Directă nu exclude alegerile la termen, în care va vota la urne, prin corespondență, electronic, etc, întreaga populație cu drept de vot;

2) Nu elimină Parlamentul/ Guvernul/ Consiliile locale;

Democrația directă presupune:

1) Referendumul obligatoriu (clik aici)
Atât pentru validarea inițiativelor legislative venite din partea cetățenilor cât și pentru cele venite din partea guvernanților.

„Obligatoriu” nu se referă la obligația cetățenilor de a participa la referendum ci la propunerile legislative ce trebuie supuse obligatoriu la referendum.

2) Dreptul de VETO (clik aici), dreptul unei comunități de a se opune majorității atunci când consecințele produse de o decizie nu mai pot fi îndreptate print-o decizie ulterioară. Deci atunci când aceea decizie poate produce efecte definitive.

3) Inițiativa legislativă cetățenească (clik aici) care să fie supusă automat la referendum dacă a întrunit un anumit număr de susținători.

4) Dreptul de a retrage aleșii (clik aici) între 2 cicluri electorale.
Procedura diferă funcție de tipul parlamentului (bi/ unicameral), dar în principiu este asemănătoare lansării unei inițiative legislative ce va fi supusă referendumului.

5) Limitarea numărului de propuneri legislative ce pot fi supuse la referendum direct de guvernanți, la un număr rezonabil, astfel încât să poată fi dezbătute public iar cetățenii să le poată și înțelege.

6) Transparența tuturor fondurilor publice și a contractelor statului.

7) Abolirea imunităţilor şi privilegiilor de care se bucură cei aflaţi în funcţii publice.

Citește mai mult pe WebsiteAlăturați-vă pe Facebook grup

 

 

"Democrația" și "politica" s-au născut în Grecia Antică, atât ca definiție cât și ca formă organizatorică conștientizată efectiv. De asemenea, tot acolo a mai fost definit un cuvânt, "idiot", prin ...
Citește Mai Mult
Nu suntem politicieni, nu vrem să facem politică, cel puțin nu înainte de a reda cetățenilor puterea de a fi ei cei ce vor avea ultimul cuvânt. A face "politică", ...
Citește Mai Mult