Comunism? Capitalism?

Nu există o diferență fundamentală între capitalism și comunism.

În România ea nu există nici măcar formal.

Atâta vreme cât statul este compus dintr-o entitate separată de popor ce controlează totul, evident că vorbim de același lucru.

Diferența este dată de modul în care entitatea numită „stat” te minte pentru a-și menține controlul cât mai facil și evident a te face totodată să devi cât mai productiv în folosul ei.

Singura diferență, deloc fundamentală, a capitalismului față de comunism constă în faptul că, cei ce par a deține puterea, o dețin doar aparent, ei fiind controlați din umbră de alții.

Dând puterea aparentă unor personaje „populare” (crecute în acest scop) ei creează iluzia că în urmatorii 4 ani va fi mai bine… sau că peste 4 ani ai avea posibilitatea să alegi alții mai buni… dar în fond… totul e doar un teatru ieftin… și de ales… nu ai „de ales” decât din ce ți se oferă.

Singura diferență reală, fundamentală între 2 sisteme sociale constă în cine deține puterea, cine este de fapt statul… un grup restrâns… sau… cetățenii.

La anumite perioade de timp, așa zisele „sisteme reprezentative” (pentru că nici măcar asta nu sunt) devin dictaturi „pe față” pentru că, în decursul a 2-3 generații, situația fiind oarecum mai relaxată, o parte a populației ajunge să se prindă de șmecherie și să pună la îndoială sistemul.

Despre cum se trece de la un sistem „așa zis” reprezentativ la o dictatură „pe față”, cred că foarte multă lumea știe. Se creează o falsă problemă, cunoscută sub numele de „steag fals”… care „necesită”, măsuri extreme de control și „protecție” a cetățenilor.

În acel moment intervine o dictatură „pe față”… care nici ea nu durează foarte mult (tot cam 2-3 generații, suficiente pentru ca cei ce s-au prins de șmecherie să dispară biologic… unii chiar ajutați „un pic”).

Dacă ar dura foarte mult, cei asupriți nu ar mai fi productivi și populația ar învăța la rândul ei să păcălească sistemul și… ori ar trăi de pe spatele lui ori și ar crea propriile zone închise unde ar trăi după propriile reguli (ghettouri).

Statul creat pe un așa zis „model reprezentativ”… este în același timp și „de stânga” și „de dreapta” dar… doar în ce îi privește pe componenții săi. Pentru că… ei urmăresc atât bunăstarea lor colectivă, apărarea intereselor grupului lor cât și satisfacerea poftelor individuale ale indivizilor componenți ai statului. Si evident că asta se poate asigura… când… cei 1 % sug de la restul de 99 %.

Ba chiar am putea spune că, de multe ori, atunci când apar conflicte, chiar în cadrul „statului” (a acelei entități separate de popor compusă din cei 1 %) ei ajung să-și rezolve problemele chiar apelând la „democrație directă”.

Pentru că și ei sunt conștienți că depășind granițele unei lupte formale între ei… au nevoie de o ultimă metodă de rezolvare a conflictelor dintre ei astfel încât „sistemul” lor să nu se dezmembreze… și metoda aia e „democrația directă”.

De ce credeți voi că toate marile decizii la nivel global se iau în spatele ușilor închise, ascunse de ochii noștrii ? Tocmai pentru a nu vedea că la nivel de vârf există o bună înțelegere și un mod cu adevărat democratic în care „capii” decid.

PS
Să mă explic de ce am numit actualul sistem a fi doar… „așa zis” … reprezentativ și nu… „reprezentativ”.

În afară de Elveția, care a facut un pas, destul de mare, spre celălalt sistem social posibil (democrație)… în nici o altă țară, cu excepția Suediei, nu putem vorbi nici măcar de „sistem reprezentativ”… sau… cel puțin eu… nu știu sa mai existe o altă țară cu un „sistem reprezentativ”.

Toate celelalte „state” au o cenzură mai mult sau mai putin draconică privind participarea în alegeri și „ofertele” ce pot fi votate.

Dacă alții stiu alte sisteme electorale, din alte țări, ce pot fi numite cu adevarat reprezentative… le pot adăuga la comentarii… dar… doar dacă știți 100 % cum functionează și puteți argumenta… nu din auzite… ci din propria voastra experiență.

Cum arata un „sistem reprezentativ” real? Vezi linkul de mai jos:

http://www.democratiedirecta.com/blog/sistem-reprezentativ/

Cum arată un așa zis sistem reprezentativ, cel românesc, de exemplu ?

http://www.democratiedirecta.com/blog/romania-nu-ar-sistem-reprezentativ/

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.