Comunicat privind participarea în alegeri

Spre informarea corectă a opiniei publice:

Prin prezenta, Partidul Democrație Directă România, cu sediul în România, str. Aurel Vlaicu nr. 154, sector 2, București, înregistrat conform dispoziţiilor Deciziei civile nr. 58 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a V-a Civilă, în dosarul nr. 34098/3/2015, în şedinţa publică din data de 21.10.2015, definitivă prin neapelare la data de 26.11.2015, vă aducem la cunoștință următorul:

COMUNICAT

În data de 27 octombrie 2016 Partidul Democrație Directă România a depus la Biroul Electoral Județean Cluj un dosar cu candidaturi pentru Senat si Camera Deputaților, în vederea participării la alegerile parlamentare din 2016, dosar înregistrat sub numarul 46 / 27.10.2016.

Întrucât Partidul Democrație Directă România consideră neconstituțională prevederea legii 208 /2015 referitoare la depunerea unei liste cu semnături de susținere concomitent cu dosarul de candidaturi, nu s-a depus și aceasta listă.

Datorită lipsei acestei liste de semnături, Biroul Electoral Județean Cluj a respins dosarul de candidaturi invocând art. 53 alin. 2 din amintita lege si astfel Partidului Democrație Directă România i-a fost incălcat si refuzat dreptul constituțional de a participa la alegerile parlamentare din 2016.

Mai mult decât atât, poporului roman i-a fost restrâns dreptul de a alege, prin împiedicarea unor partide mici și / sau noi să se înscrie în cursa electorală.

Pentru înlăturarea acestor nedreptăți ce decurg dintr-o lege vădit neconstituțională dar care nu a fost contestată de nici unul dintre garanții democrației românești, ignorând scrisoarea noastră deschisă din data de 10 octombrie 2016, Partidul Democrație Directă România va depune o contestație la Tribunalul Cluj în care se va cere anularea deciziei de respingere a dosarului de candidaturi.

Avem convingerea că Justiția va asigura respectarea Constituției României și va admite excepția de neconstituționalitate a art. 53 alin. 2 din legea 208 /2015.

Biroul Executiv al Partidului Democrație Directă România

Azi, 29 octombrie 2016
București, România
Despre Partidul Democrație Directă România:

DDR este un partid politic înființat în anul 2015, ca urmare a schimbării legii partidelor politice și relaxării condițiilor necesare înregistrarii unei organizații politice. DDR a luat ființă prin cristalizarea voinței unui grup de oameni de a se implica activ în promovarea în societatea românească a unui concept novator de organizare a vieții politice, anume Democrația Directă.

Singurul scop politic al DDR este introducerea principiului Democrației Directe în Constituție, pentru a crea premisele construirii unui sistem cu adevărat democratic, modern, care să permită fiecărui cetățean român participarea activă la conducerea țării. În acest sens, DDR promovează prin orice mijloace disponibile conceptul Democrației Directe, în încercarea de a reda poporului român încrederea în forțele proprii și de a asigura un viitor liniștit și prosper generațiilor următoare.

Atasamente

Acest articol a fost publicat în Comunicate. Salvează legătura permanentă.