Cine suntem ?

Suntem persoane normale și simple.

Suntem la fel ca tine, oameni care ne trezim de dimineața să muncim sau să studiem sau să căutam de muncă, suntem oameni care avem familii și prieteni.

Suntem oameni care muncim din greu în fiecare zi pentru a oferi un viitor mai bun celor care ne înconjoară.

Unii suntem progresiști, alții conservatori, unii suntem religioși alții nu, unii cosiderăm că avem o ideologie alții suntem apolitici…

Cu toții suntem preocupați și indignați de panorama politică, economică și socială pe care o vedem în jurul nostru. Corupția clasei politice, a oamenilor de afaceri și a bancherilor. Preocupați mai ales de lipsirea de apărare a cetățeanului de rând.

Suferim zilnic din aceste cauze dar dacă ne unim putem să facem schimbări. A venit momentul să ne punem în mișcare… E momentul să începem să construim o lume altfel.

Așa că susținem următoarele…

Prioritatile oricărei societăți avansate ar trebui să fie, egalitate, progres, solidaritate, accesul liber la cultură… protecția mediului înconjurător, dezvoltarea, bunăstarea și fericirea oamenilor.

Există niște drepturi fundamentale care ar trebui respectate în această societate: dreptul la locuință, dreptul la munca, la cultura si la educație…avem dreptul să participăm la viața politică a țării, avem dreptul să ne dezvoltăm ca persoane, avem dreptul să consumăm bunurile necesare pentru o viață sănătoasă și fericită.

Felul în care funcționează actualul sistem politic și economic nu asigură aceste drepturi fundamentale și este un obstacol în calea progresului umanității.

DEMOCRATIA ESTE A MASELOR
DEMO=POPOR ; CRATIA=GUVERN

Așa că, cel care guvernează ar trebui să fie poporul dar în această țară cei mai mulți dintre guvernanți nici măcar nu ne ascultă.

Rolul clasei politice în actualul sistem reprezentativ este să ducă doleanțele noastre instituțiilor statului și să caute beneficiu pentru societate… Nu să se îmbogățească pe spinarea noastra sau să se agațe de putere sporindu și imunitățile.

Acumularea puterii în mâinile câtorva generează inegalitate, nedreptate și crispare ceea ce duce la violență iar noi nu suntem de acord cu asta.

Actualul model politic și economic este antinatural….blochează mașinăria socială într-o spirală care se consumă pe ea însăși îmbogățindu-i pe câțiva și aruncând marea masă în sărăcie și lipsuri.

SE VA OPRI IN COLAPS!

Scopul acestui sistem este acumularea de bani, chiar dacă marea masă este lipsită de bunastarea normală într-o societate. Risipind resursele, distrugând planeta, se generează șomeri și consumatori nefericiți.

Noi cetățenii ne vedem prinși într-o mașinărie construită să îmbogățească o minoritate pe care nici măcar nu o interesează nevoile noastre.

Suntem anonimi dar nimic din toate acestea nu ar putea exista fără noi, pentru că lumea se mișcă datorită nouă. Este nevoie de o revoluție etică. Am pus banii mai presus de oameni și trebuie puși unde le este locul: în serviciul oamenilor.

Tot ce se întâmplă mă indignează. Cred ca pot să contribui la schimbare. Cred că măcar pot să ajut la asta.
Stiu că împreună putem. Hai cu noi. E dreptul tău.

Nu suntem marfuri în mâinile politicienilor și bancherilor. Suntem persoane și avem dreptul să ne organizăm democratic.

Traducerea și adaptarea Liliana Manolache

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Colaboratori, Diverse și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.