Cine/ ce este „Diaspora” ?

Se apropie alegerile și cum în țară nu prea mai există categorii sociale/ profesionale care să poată fi scoase „țapi ispășitori”, asmuțite între ele, se scoate iar „diaspora” din căciulă.

Nu mai există sindicate, nu prea mai există companii de stat, cu excepția celor neproductive, ce doar „slujesc sistemul”… adică, forțele de represiune, cele de „control” și masinăriile birocratice din spatele lor.

Și s-a găsit din nou „țapul ispășitor”… diaspora.

Pentru cei ce nu știu ce înseamnă de fapt „diaspora”:
Diaspora sunt cei ce au domiciliul sau rezidența primară în altă țară. Foarte puțini din cei peste 3 milioane de români „de afară” au așa ceva. Marea lor parte au încă domiciliul primar în România, unde de fapt mare parte din ei dețin și o proprietate pentru care plătesc taxe în țară, sunt înregistrați fiscal și/ sau la sistemul de sănătate din România, figurează pe listele electorale permanente din România.

A spune că românii plecați la muncă temporar sunt „diaspora” e doar o manipulare crasă.
Ei nu sunt diferiți de cei din împejurimile Bucureștiului ce fac naveta în București, de cei plecați în delegații sau pe șantiere în țară, de militarii aflați în afara țării, de diplomați sau chiar de sportivii și/ sau alte vedete plecate mai mereu prin turnee.

Toți cei menționați mai sus… nu sunt afară ca să „slujească” țara… în slujba țării… voluntar, cum pot fi unii tentați să creadă… sunt afară pentru a face bani.

Exact cum înainte de 89, părți mari ale populației au fost strămutate, forțat sau nu (doar oferinduli-se condiții speciale pentru a se muta), tot așa și acum. Mare parte a populației a fost făcută, cu intenție zic eu… să părăsească țara pentru a nu deranja.

Și uite așa puterea actuală a reușit 2 lucruri.
Să scape de o parte incomodă a populației și să aducă bani în țară… tocmai de la cei ce sunt cei mai mari oponenți ai oricărei puteri. De la cei plecați din țară chiar din cauza și de răul puterii aflate la cârmă.

Evident, unii ce tot urla contra „diasporei” fără să știe măcar ce e aia „diaspora” o fac la ordin, alții manipulați… și alții, pur și simplu din refulare pentru că ei nu au reușit să plece.
Dar, la ce ar trebui să se gândească, măcar ăștia ce nu o fac „la ordin”, ar fi că… mâine s-ar putea ca… chiar copii/ nepoții lor să fie „diaspora” pe care azi o blamează.

Simona Halep, Monica Niculescu, Horia Tecău, cristina Neagu, să iau doar câteva exemple foarte cunoscute… sunt diaspora ?

Ei ajung prin țară chiar mai rar decât mulți numiți de unii a fi „diaspora”. Aveți impresia că ei joacă tenis pentru „țară” ?

Nu… o fac pentru bani.. că își iubesc și țara și nu le e rușine să spună ca sunt români… da… cinste lor… dar asta o fac milioane de români din așa zisa „diaspora”.

Doar că voi, ăștia ce nu aveți altceva de făcut decât să vă lăsați manipulați… îi vedeți doar pe cei pe care vreți voi… pe ăia ce ies în evidență fiindu-le rușine că sunt români, evidențiați de „presa” aservită puterii, cei ce, de fapt… fac și „diasporei” viața grea prin comportamentul lor.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.