Ce piedici se mai pun partidelor politice în România ?

Bine de știut pentru pentru „inconștienții” care vor să schimbe ceva in România.

Puțini stiu că un partid politic, deși nu se spune explicit în lege, are nevoie de un expert contabil care să semneze anumite acte contabile ce trebuie remise către AEP.

Ba chiar, în cazul campaniilor alectorale, a participării la alegeri, condiție pusă de stat partidelor (în caz contrar, adică dacă nu participă în alegeri, ele sunt desființate), ai nevoie de un mandatar special, care să fie expert contabil.

Ok, asta nu ar fi chiar o așa de mare problemă, dar… majoritatea firmelor de contabilitate refuză pur și simplu sa țină contabilitatea pentru un partid politic.

Oare cine se ocupă de rezolvarea problemei ?
Protecția consumatorilor nu are nimic de spus în privința asta ?

Dacă „privații” ăstia nu vor, din diverse motive, că sunt incapabili, incompetenți sau doar pentru că le e frică să fie „asociați” cu un partid politic, nu ar trebui ca statul să asigure o instituție în acest scop ?

„Statul” îți cere ceva dar sa nu ia nici o măsura prin care să îți si asigure posibilitatea să îndeplinești cerința respectivă.

Dacă am ajuns să fim la mâna „privaților”, unii total incompetenți alții morți pe ei de frica celor de la putere, măcar să ofere puterea o alternativă.

Un partid politic nu este o „societate comercială”, este o „persoana juridică de drept public” și nu este normal să stea la „mâna” unor entitați private.

Exact cum este garantat dreptul la apărare, pentru cazurile în care indivizii ăștia privați refuză sa îți acorde asistența, tot așa ar trebui ca și în alte privințe, unde ești OBLIGAT de stat să îndeplinești unele condiții, în relația cu el, statul, ar trebui să îți asigure posibilitatea desfășurării activității.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.