Ce ni se impune din afară?

Stau și mă întreb, ca prostu probabil, cât mai suportă poporul român să i dea lecții diversele comitete și ONG uri din afară în ce privește interpretarea Constituției ?

Constituția României nu are 200 de ani ca să fi fost mereu „amendată”, astfel încât cei de azi să nu mai știe ce voiau să zică cei de acum 200 de ani ce au „compus-o”.

Constituția României este nouă, este făcută de la „0”, abia are 26 de ani și mai toți componenții „clasei politice” de atunci sunt și acum.

Ea a fost dezbătută articol cu articol, chiar la televizor, în direct (cei mai în vârstă un pic poate și aduc aminte), apoi votată de „aleși” și apoi votată și de popor.

Cum au putut ei să întocmească o „cărticică” de câteva zeci de pagini, să o și voteze dacă nu au înțeles ce era scris în ea după toate dezbaterile care au avut loc.

Cum au putut să lase poporul să voteze ceva ce nu înțelegea?

Acum, vin tot felul de comisii din afară și ne învață pe noi să o interpretăm. Ne explică că „dreptul de a fi ales” sau „dreptul de asociere” sau alte „drepturi fundamentale” de acolo… ar fi fost înscrise doar așa… să fie, pentru că așa dădea bine.

Inteleg să ne „recomande” modificări în Constituție… nicidecum cum să „interpretam” ceea ce este scris acolo.

Aș fi curios să vedem dezbaterile din momentul întocmirii Constituției, cum ziceau ei, dragii de parlamentari, la ora aia că… ne îndreptăm spre „democrație”.

Cum nu ne au spus ei atunci că, de fapt, ce este scris acolo sunt doar niste principii care să sune bine… ca după o revoluție… dar ele pot fi restricționate atât de mult încât e suficient ca măcar o persoană să se bucure de acele drepturi pentru a nu se considera că ele sunt încălcate.

Măi „pușlamalelor” care atunci când ați „făcut” Legea electorală ați invocat Comisia de la Veneția (care de fapt e doar un organism consultativ, practic un ONG) și faptul că ea permite „semnături de susținere”… da… permite… nu le impune. Comisia cu pricina se referă la statele ce au Constituții vechi, neaduse în acord cu zilele noastre. Dar și la alea… le „recomandă”… nu le „impune”.

Voi, cei ce faceti legile le impuneți pentru că vă faceți că nu mai știți care a fost scopul pentru care am avut nevoie de o nouă Constituție.

Nu mai mintiți și aruncați mereu „pisica” afară.

Sunt milioane de români deja „afară” care văd că din „afară” nu se prea impune nimic. Din afară se „recomandă” pentru a vă da vouă motiv să o „scaldați”.

De exemplu, „din afară”, UN (Oragnizația Natiunilor Unite) chiar „recomandă” statelor să nu semneze CETA… dar asta dacă nu vă convine nu o mai luați în considerare… asta o considerați „recomandare” și nu „impunere”.

Doar „recomandările” ce vă plac vouă sunt „impuneri”, nu?

Aveți mai jos „recomandarea” de la UN privind CETA

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=20787

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.