Ce a eradicat cu adevărat bolile ?

Vaccinurile au primit toată gloria, dar cei mai mulți instalatori vă pot spune că, au fost infrastructura de transport si purificare a apei – sistemul de canalizare, cele care au eradicat bolile, și au dreptate.

După căderea Imperiului Roman, europenii au disprețuit toate lucrurile rămase de la romani, inclusiv băile. A existat o credință larg răspândită că a te spăla te îmbolnăvește. Acest dispreț și teama de îmbăiat a persistat în tot Evul Mediu.

Atunci când Regina Elisabeta s a îmbăiat, slujitorii ei au intrat în panică, temându-se că se va imbolnăvi și va muri.

Această rezistență la îmbăiat a fost dusă și peste Atlantic în America. În 1835, Philadelphia a adoptat o ordonanță care interzicea imbăiatul pe timp de iarnă. Zece ani mai târziu, Boston a scos în afara legii îmbăiatul dacă nu aveai o prescripție medicală. Deși această lege nu a fost aplicată pe scară largă, ea ilustrează rezistența americană la îmbăiat în acea perioadă.

Înainte de utilizarea instalațiilor sanitare pe scară largă, s au folosit facilități de interior care au constat dintr-un lighean, un ulcior, și o oală de noapte. Deșeurile rezultate erau aruncate în stradă.

Această lipsă totală de canalizare în zonele urbane, pline cu șobolani și alte insecte, asigurau condițiile perfecte pentru răspândirea bolilor. Ciuma, singură, a ucis între 75 – 200 de milioane de persoane – inclusiv 1/3 din populația Europei. Deși această boală nu este eradicată în totalitate, ea a devenit foarte rară în prezent. Ultima epidemie de ciumă în America a fost la începutul anilor 1900.

Concluzie

Salubrizarea previne boala prin eliminarea cauzelor de transmitere a ei, dar acest lucru nu este o informație nouă. Chiar Moise a propavaduit o. El a făcut multe reguli privind salubritatea taberelor. Grecii și romanii au creat sisteme elaborate de apeducte, băi, și drenaj. Când Imperiul Roman s a prăbușit, salubritatea a devenit o „artă pierdută”. Umanitatea a plătit prețul: plagă după plagă în toate zonele cu populație densă.

Variola a continuat să infecteze populația Europei până când infrastructura instalațiilor sanitare a devenit un lucru obișnuit.

Dacă citiți acest articol, probabil că aveți acces la apă curentă și o toaletă. Dacă alegi să renunți la vaccin, pentru tine sau copiii tăi, trebuie să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de o protecție suplimentară pentru a evita bolile. Mișcare, somn, managementul stresului, și o dietă cu adevărat sănătoasă sunt esențiale pentru ca un sistem imunitar să poată lucra la o eficiență optimă.

Articolul complet la linkul de mai jos.

http://www.organiclifestylemagazine.com/how-plumbing-not-vaccines-eradicated-disease

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.