Cacealmaua zilelor noastre

Așa zișii „democrați”, ce vă cer votul pentru a accede în structurile „statului”, evită să spună adevarul că, de fapt, în Atena antică, la nașterea „democrației”, societatea și statul au fuzionat într-o singură entitate, numită „polis” – un termen care nu poate fi tradus ca „societate” sau „stat”, din moment ce le reprezenta pe ambele.

Așadar, într-o democrație autentică… statul = cetățenii.

Orice altă „abureală” în care statul este ceva diferit de cetățenii săi este mult mai aproape de replica lui Ludovic al XIV-lea- “Statul sunt eu !” (în fapt o dictatură), decât de vre-o democrație.

Este prea puțin important pentru sclavi dacă „stăpânii” lor iau deciziile, prin care îi exploatează, prin metode „democratice”.

Pentru sclav nu are o mare importanță dacă unul din cei „X” stăpâni decide singur cum să îl exploateze sau dacă cei „X” stăpâni iau decizia ca urmare a unui vot între ei.

Ba, chiar din contră, dacă exploatarea se face printr-un cât mai mare consens al stăpânilor, ea este „mai perfectă” și „oferă” sclavilor și mai mici șanse de a se elibera vreodată.

Democrația nu are nici o legatură cu „metoda” prin care stăpânii decid „democratic” soarta sclavilor.

Democrație este atunci când TOȚI cei ce aparțin de un anumit areal au dreptul de a a participa la luarea deciziilor.

Stăpânii doar folosesc o „metodă” de a lua deciziile… care este proprie democrației… pentru a deturna chiar democrația.

Democrația nu înseamnă doar folosirea acelei „metode” prin care se decide, la scară restrânsă, ci și faptul că „metoda” este deschisă TUTUROR celor afectați de decizie.

Prin alegerile așa zis democratice, din 4 în 4 ani, la care alegem niște „personaje”, nu facem decât să rezolvăm o dilemă internă a stăpânilor.

În loc ca ei să tragă la sorți sau să se razboiască între ei cu privire la modul în care ne vor exploata, ei se folosesc de un instrument „neutru”, „electorii”, pentru a stabili acest lucru.

Practic, din 4 în 4 ani, ne ajutăm stăpânii să găsescă varianta cea mai bună, cu consesnul cel mai mare, pentru a ne menține sclavi.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.