Despre „legi” și „justețea” lor

În general „instructorii” auto, când vine vorba de linia continuă ce delimitează cele 2 sensuri de circulație, spun „cursanților”:

„Imaginează-ți că linia continuă e un zid, dacă ar fi zid ai intra în el ca să depășești mașina din fața ta ? ”

Totuși, foarte mulți „calcă” linia continuă dacă ei nu percep de ce e „continuă” în unele locuri. Alții pur și simplu o încalcă pentru că „pot”, și își asumă pedeapsa… dacă sunt prinși.

Cam așa e și cu legile, sunt o linie imaginară, care, cu cât e acceptată de mai mulți și are mai mult sens, cu atât și oamenii contribuie, prin atitudinea lor, la respectarea ei.

Doar organele „specializate” și de „control” nu pot face față dacă populația nu colaborează.

Statele cu legi aberante nu sunt interesate ca legile să fie drepte și ca urmare a justeței lor și respectate, ci sunt interesate tocmai în a da legi ce vor fi încălcate, astfel putând da amenzi, încasa bani, sau pot „culpabiliza” întreaga populație.

Fiecare simțindu-se cu „musca pe căciulă”, că a încalcat niște legi, la rândul său va accepta și abuzurile celor din „vârf”.

In România, de exemplu, să respecți legile îi enervează pe „controlori”.
Pentru că ei nu își mai pot încasa „șpaga”. Statul ar pierde banii din „amenzi” la rândul său.

O țară care nu mai are nimic „de stat” (statul fiind noi de fapt, noi, întreaga populație, sau așa ar trebui să fie) evident că nu mai are de unde „încasa” bani decât din taxe, impozite și „amenzi”.

Ori pentru asta are nevoie în special de organe de represiune și control mai degraba decât de specialiști și de persoane care să contribuie cu adevărat la prosperitatea țării.

In consecință, „democrația directă” este singurul sistem care poate duce la legi dorite și acceptate de majoritatea populației, nu doar de „dragul” de a încasa amenzi ci pentru a prospera ca țară.

https://www.facebook.com/groups/DemocratieDirecta/
http://www.democratiedirecta.com/

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.