Nu suntem politicieni, nu vrem să facem politică, cel puțin nu înainte de a reda cetățenilor puterea de a fi ei cei ce vor avea ultimul cuvânt.
A face „politică”, în sensul pur al cuvântului, înseamnă a fi interesat de cum trăiești. Fiecare om e interesat de cum trăiește.
La fel și cei ce doresc implementarea democrației directe, doar că cei ce doresc democrație directă, doresc să facă „politică” doar atunci când „suveranul”, cel ce are ultimul cuvânt la toate deciziile, va fi cetățeanul.
Diferența între un partid propriu zis și o mișcare pentru implementarea „democrației directe”, care datorită faptului că s a inregistrat juridic, este automat numită partid, constă în faptul că, în primul caz, indiferent că toate punctele lor din program vor fi îndeplinite, „partidul”, în sens clasic, va continua să vizeze guvernarea, el va dori să fie cel ce va conduce destinele tuturor cetățenilor unei țări.
In celălalt caz, al unei mișcări pentru „democrație directă”, dacă cerințele din program sunt realizate, nu se va dori guvernarea, principalul scop fiind tocmai acela de a nu mai exista un grup care să conducă destinele tuturor cetățenilor.
Cetățenii să fie cei ce decid ce vor sau nu vor să accepte de la diversele grupuri și grupări ce ajung la un moment dat în postura de a ocupa niște „fotolii”.
Cetățenii să nu mai fie nevoiți să aștepte 4 ani atunci când „guvernanții” greșesc.
Cetățenii să poată în orice moment să traseze noi sarcini, noi direcții, funcție de nevoile lor, ale cetățenilor, grupului aflat vremelnic în postura de executant al vointei lor, a cetățenilor.
In cazul în care cuiva i se pare că un „partid” care vrea să ia puterea partidelor și să o redea cetățenilor face politică, în sensul urât de toți, nu cred că poate fi vorba decât de rea voință, să nu i spun altfel.
Intelegem că au demonetizat votul. Mai nou au demonetizat și denumirea de „partid”, care a devenit ceva suspect, apanajul persoanelor de cea mai joasă speță.
Noi nu ne dorim să „conducem”, fiindca sigur o vom face mai prost decât poporul însuși.
Nu mai avem nici o speranță şi încrederea în „reprezentanti” e la zero, aşa că trebuie să facem totul singuri. Dacă vrei ca un lucru să fie bine făcut trebuie să-l faci cu mâna ta”. De aici şi nevoia pentru Democraţie Directă.
Nu vrem să facem carieră politică, ci să dam posibilitatea cetățenilor de a decide în adevaratul sens al cuvântului.
Nici un partid, ONG, sau orice alți „reprezentanți”, auto-intitulați, somități politice, să nu își poata impune cu forța ideile, principiile sau idealurile lor personale, indiferent cât de justificate sau drepte pot fi din punctul lor de vedere.