Democratia directa nu se negociaza

Unii, ce din gura sustin „democratia directa”, vorbesc despre unirea celor ce doresc acest sistem.

Pentru a te uni cu cineva e necesar ca toate punctele dorite sa fie compatibile. Altfel… mai devreme sau mai tarziu, ce a fost acceptat prin „compromis” va rabufni si va da pe dinafara.

„Compromisul” este de fapt politica… iar cei ce doresc „democratie directa” nu ar trebui sa faca ei politica.

„Democratia directa” are un singur punct: „Poporul e suveran”. Daca e suveran, poate decide oricand, pe orice.

In concluzie… atunci cand nu ai inca democratie, a promite ca tu vei face ceva dupa ce va fi democratie este cel mai clar indiciu ca… de fapt… nu vrei democratie ci doar o folosesti pentru a pune mana pe putere si a ti impune propria dictatura.

In ceea ce priveste diverse tipuri de „democratie hibrid”… in momentul in care poporul nu poate face ceva, cand trebuie sa faca eforturi pentru a dobandi puterea de „a putea” face acel ceva… deja nu mai vorbim de nici o democratie.

Suveranul nu poate fi suveran doar partial. El… ori este… ori nu este.

Membri unui partid real de „democratie directa” nu se pot alia, nici macar „negocia” cu nimeni… nici chiar pentru a „trece parleazul”.

Pentru ca, din moment ce e clar ca oricine are in „program” mai mult decat „democratia directa” vrea in final sa detina puterea pentru a implementa acele extra „ceva”, a te alia cu respectivii inseamna de fapt a i sustine.

Inseamna de fapt ca tu i ajuti sa creeze impresia ca ei ar vrea altceva decat ceea ce vor… „la putere”.

Inseamna sa induci ideea in randul populatiei ca ei ar dori sa implementeze „democratia directa”… cand tu sti clar ca, de fapt… nu au de gand sa o faca.

Pentru ca… daca cineva care are si alte puncte in program ar putea dori doar si numai „democratie directa”… atunci e ilogic sa nu ai si tu in program acele puncte „extra”.

Luati individual… cei ce doresc „democratie directa” nu sunt niste „plante”… ci.. vor „democratie directa” tocmai pentru a conta si ei.. pentru a putea face politica chiar ei… direct si permanent.

Asta inseamna ca ar fi putut si ei sa introduca puncte „politice” in program. Daca nu au facut o… sa sustina sau sa „negocieze” cu altii care au introdus diverse alte „puncte” in afara „democratiei directe” mi se pare pura ipocrizie.

Mai pe scurt… decat sa te aliezi sau sa negociezi cu alte partide ce au si puncte politice in program… mai bine devi chiar tu politic.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Democrație directă. Salvează legătura permanentă.