Te-ai săturat să faci doar figurație?

Un foarte bun amic de pe Facebook și totodată susținător al „democrației directe”, supărat pe faptul că, clasa politică actuală, cu scopul de a se perpetua la infinit, i-a restrâns dreptul de a alege… neavând cu cine vota din oferta existentă, drastic cenzurată și refuzând să voteze „răul mai mic”a avut o inițiativă foarte de tare.

A adresat o cerere către Filiala Județeană Cluj a Biroului Electoral prin care cere lămuriri cu privire la modul în care își poate exprima „votul negativ” pentru toți candidații… și… dacă nu este posibil… dorește să fie radiat din Registrul electoral.

Pentru cei ce doresc sa îi urmeze exemplul, cei ce s-au săturat să voteze mereu „răul mai mic”, nu se simt reprezentanți de niciunul din candidați, s-au săturat de sistemul electoral părtinitor, aveți la atașamente modelul în format pdf al cererii.

El a depus cererea personal pentru a primi număr de înregistrare, dar se poate trimite și prin e-mail.

Adresele Filialelor Judetene ale Biroului Electoral, pe linkul de mai jos:
http://www.2016bec.ro/birouri-electorale

Pentru a verifica dacă și unde figurați în Registrul Electoral, pe linkul de mai jos:
https://www.registrulelectoral.ro/

Cererea

Cerere BEJ Cluj

1. Având in vedere faptul ca legea 208/2015 mi-a restrâns dreptul de a alege – nepermițând candidaților preferați de mine participarea în alegeri – și cum nu sunt de acord să fiu reprezentat în parlament de către nici unul dintre candidații înscriși pe buletinul de vot la alegerile parlamentare 2016, vă rog respectuos să îmi indicați modalitatea prin care pot sa îmi exprim votul negativ. Menționez că nu am găsit pe buletinul de vot căsuța „Nu sunt de acord cu niciunul”, care ar fi trebuit sa existe întrucât nu exista cvorum de participare care să valideze rezultatele alegerilor și deci voi ajunge in situația să fiu reprezentat de cineva cu care nu sunt de acord.

2. De asemenea, vă rog să îmi indicați care este procedura pentru radierea numelui meu din Registrul Alegătorilor. Menționez că nu mi-am dat acordul pentru ca datele mele personale sa fie introduse in această bază de date și aș dori să aflu cum pot să le retrag de acolo. Menționez că îmi rezerv dreptul de a face acest demers in condițiile in care răspunsul dumneavoastră la punctul 1. nu este satisfacator.

Model cerere .pdf

Atasamente

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.