Să vorbim despre taxe

Cât vă mai puteți lăsa prostiți să platiți niște taxe absurde pentru care nu beneficiați de nimic. Taxe pe lucruri prin care, de fapt, vă cedați parte din drepturi. Prin care vă obligați față de stat să plătiți alte taxe sau să fiți plătitori de taxe.

Taxa pe CI (buletin) de exemplu. A avea CI este obligatoriu, prin ea statul ne ține evidența, ne controlează, știe că „suntem ai lui”.

Este exact ca și când ai pune unei vaci belciugul în nas pentru a ști că e ta.

Taxa pentru a îți înființa o firmă sau a te organiza într o asociație…

Practic… să „muncești” e un drept. Statul câștigă atât din taxarea profitul tău cât și din TVA adăugat pe ceea ce produci (vinzi). Plus că creezi locuri de muncă și mai taxează și angajații. E ca și când ți ar lua statul o taxa că te angajezi undeva.

Adică să îmi ia statul taxă că sa produc bani pe care el o să îmi pună taxe. Nu vă sună absurd ?

Statul cică „îndeamnă” cetățenii să se organizaze, să creeze asociații care să contribuie la bunul mers al societății, dorește o societate civilă puternică, partide care să asigure plutipartitismul etc… dar îți pune taxe să le înființezi cât și pentru mai tot ce privește funcționarea lor ulterioară… ca și când ai face ceva doar pentru tine și ai câștiga tu… nu ai face ceva din ce nu câștigi nimic și este în beneficiul unor grupuri de cetățeni cu probleme sau chiar în onteresul întregii societăți..

Statul îți cere taxe ca să îți elibereze tot felul de chitanțe și dovezi cum că tu ca ești nevinovat (cazier judiciar/ fiscal) când toate condamnările și amenzile sunt deja în evidența statului… fiindcă „justiția”/ poliția și alte organe sunt de stat, nu ?

Culmea, în ceasul al 12-lea, evident electoral, parlamentarilor le a venit mintea la cap să elimine mai toate aceste taxe… și culmea… cei ce zic că ar fi „liberali”… cei ce doresc un „stat minimal”… se opun (evident „mascat” prin „președinte”). Se mai pune problema si cât de independent este da fapt președintele dacă face treaba unui partid de așa zisă opoziție doar pentru a îl ajuta să nu piardă la imagine (dacă și ar fi manifestat deschis opoziția prin vot, în parlament, așa cum era normal)

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/11/15/presedintele-iohannis-sesizeaza-ccr-cu-privire-la-legea-pentru-eliminarea-celor-102-taxe-12-15-48

Păi „liberalii” ăștia au fost și ei la putere. De ce nu le au eliminat atunci pe cele inutile? Sau dacă speră că vor câștiga alegerile… cu atât mai bine… nu se vor mai chinui să caute ce taxe să elimine ci le vor reintroduce doar pe cele ce le pot justifica în fața națiunii.

Cât despre taxa Radio-TV, fiind singura instituție de informare a cetățenilor… și statul având direct interesul să aibă cetățeni informați… în primul rand ar trebui să NU fie restricționată penmtru cei ce NU se află în țară.

Televiziunea națională ar trebui să fie alimentată direct de la buget. Exact cu pentru educație, pentru a avea școli, nu plătim taxe separate tot așa nu ar trebui să existe nici pentru televiziune.

E necesar să avem școli ? Se pot închide toate de mâine ? Dacă nu… situația cu televiziunea este identică. Ea face educație în afara școlilor și în plus este folosită de „stat” pentru a transmite informațiile către cetățeni. Inclusiv ce dări și biruri mai trebuie să plătească.

România e un caz special în care milioane de români se află în afara țării dar având domiciliul în țară. Multi chiar plătesc taxa asta pentru că au televizoare în locuințele lor din țară dar, cu toate astea, nu pot urmări televiziune națională din afara țării.

Dacă tot vor să fie absurzi, ar trebui să existe posibilitatea ca, online, să îți bagi de exemplu numărul chitanței cu care ți ai plătit taxa în țară pentru a primi acces la stream.

Deși, rolul televiziunii naționale ar fi să contrabalanseze manipularea informatică la care sunt supuși cetățenii. E interesul statului să aibă cetățeni informați.

Nici măcar televiziunile private de informare nu fac așa ceva. Pănă și ele permit accesul gratuit online pentru românii din afara âării. Si atunci ne mai miram de ce diverse „trusturi de presa” ce se ocupa cu „informarea” reușesc să dezinformeze…

In final, nu zic că nu ar trebui plătite niște taxe doar că majoritatea taxelor din România, și în special astea mici (unele nu chiar atât de mici, depinde de la caz la caz) multe și mărunte la care mă refer sunt taxe regresive, care pun presiune în special pe cetățenii săraci. Rolul lor este tocmai de a scădea presiunea pe marile corporații și instituții financiare care găsesc fel de fel de tertipuri (bineînțeles cu complicitatea statului) de la a se eschiva de la plata taxelor ce ar fi normal să fie plătite.

În final, totul e doar o mare păcăleală. Statul ia de la toți, cică câte puțin dar din multe taxe individuale astfel încât să pară că ar face ceva drept, să pară că i ar taxa pe toți la fel, echitabil… dar scopul (mascat) este de fapt de a taxa cât mai puțin pe cei ce câștigă foarte mult.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.