Dreptul de a nu vota si a conta

Abținerea de la vot, dreptul de a nu vota, este o formă de protest. Ultima formă de protest pașnică în fața unor nedreptăți majore.

Lucrul ăsta este evident și la „aleșii” noștri care nu odată, în semn de protest au părăsit sala astfel încât să nu se poată realiza cvorumul de participare.

Ceea ce se întâmplă azi e ca și când cineva ar desemna 2 candidați pentru o funcție și ar „lăsa” tot poporul să alegă doar dintre ei… dar dacă poporul nu vrea… ar fi suficient ca cei 2 să se voteze singuri și cel ce i a desemnat să dea votul deciziv pe ei.

Singura varianta în care neparticiparea la vot ar putea fi considerată acceptare (dar nici atunci dacă este vorba de o cedare totala a dreptului de a putea decide) este atunci când dreptul de a fi ales este absolut și oricine poate candida… deci oricine se poate alege chiar pe el dacă nu consideră că are o variantă mai bună.

Ceea ce se petrece în România este o „falsă dilemă” doar că manipularea este atât de mare încât se pare că nimeni nu și mai dă seama.

Falsa dilemă

Eroarea logică informală a falsei dileme – cunoscută și ca falsa alegere, falsa dihotomie, eroarea logică a terțului exclus, implică situația în care două propoziții alternative sunt reținute ca fiind singurele opțiuni, când de fapt în realitate există alte opțiuni.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Falsa_dilem%C4%83

Pentru cei ce nu votează !!!

Faptul că nu vă prezentați la vot este egal cu 0. Nu are nici o valoare câtă vreme pe lângă absența de la vot nu militați/ protestați și pentru introducerea unui cvorum de participare la alegeri.

Atâta vreme cât nu cereți ca absența voastră de la vot să însemne ceva juridic… ea va fi interpretată de putere ca lene sau nepăsare și cei ce vor „vota” vor fi considerați mereu „cetățeni cu atitudine civică”.

Deci, daca nevotând vreți să spuneți ceva cu adevărat… atunci faceți ca neparticiparea voastră la vot să aibă și consecințe juridice… să însemne ceva. Adica, ori sa se repete alegerile pana cand se face cvrorumul de participare necesar… ori „puterea” sa nu mai cenzureze „oferta”.

PS
In caz ca nu se întelege sensul exact al articolului :

E corect să nu votezi dacă nu ai ce… dacă oferta de vot a fost cenzurată brutal de cei aflați la putere… adică aflați în postura „regelui”.

Doar că nu e suficient… trebuie făcut ca neparticiparea la vot să însemne ceva… cel puțin atâtă vreme cât „dreptul de a fi ales” nu va deveni un drept absolut.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.