Votezi răul mai mic ?

În mod normal, nimeni care nu crede în ceva sau nu dorește ceva nu își pierde vremea mergând să obțină acel lucru.

Și totuși, deși marea majoritate a populației, sondajele arată că peste 80 %, nu mai are încredere în actuala clasă politică, peste 50 % din „electori” se mai deranjează încă să meargă la vot.

Cum se procedează pentru a face oamenii să voteze chiar dacă nu cred în ceva:

Se selectează oferta de vot astfel încât să rămâna doar cei în care populația nu mai are încredere. Este evident că dacă în ofertă ar apărea ceva mai credibil, cei ce se „ocupă” de alegeri și-ar pierde „pâinea”.

Odată acest lucru realizat, deci după ce s-au asigurat că toți cei ce au rămas în cursă sunt din aceeași „familie”… încep să se înjure unii pe alții și să scoată în evidență ce rău v-ar fi dacă ați vota cu ceilalți rămași în cursă.

Mai pe scurt asta ar fi ca și când regele ar da o sentință și ar desemna niște călăi să vă execute. Acum, deși știți că oricum o să vă fie tăiate capetele, deci nu ar mai conta care călău o va face… totuși ei încep o campanie în care fiecare arată cât de putin profesionist e celălalt în meseria de călău și… că s-ar putea ca ceilalți să nu reușească să vă taie capul din prima… ceea ce v-ar prelungi agonia.

Ei nu afirmă ca vor cere rejudecarea procesului, că nu ar trebui, poate, să vi se taie capul, sau că ei ar refuza să o facă. Nu… nici vorbă… ei doar zic că ceilalți o vor face într-un mod mai rău”. Ei vă zic că ei au o „terapie de șoc” care vă va curma suferința mai rapid. De aia tot avem parte de „terapii de șoc” de 27 de ani încoace.

Chestia cea mai perfidă în situația asta este faptul că, implicit alegând călăul ar însemna că ați acceptat și sentința… sau cel puțin asta e filozofia indusă de actualii „stăpâni”.

Deci, când vă prezentați la „urne”, în momentul în care ați ales, în vizunea lor este egal că susțineți sistemul așa cum este, că sunteți de acord cu regulile jocului.

În mod normal, voi ar trebui să alegeți judecătorii în care aveți cea mai mare încredere că vă pot salva de la tăierea capului, nicidecum călăul.

A alege „călăul” este echivalenr cu a alege „răul mai mic”.

Oricum, un rău… oricăt ar fi el de mic inițial, cu cât îi oferi condiții să se dezvolte cu atât va deveni mai „rău”.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.