DDR merge la CCR

Spre informarea corectă și completă a opiniei publice:

Prin prezenta, Partidul ”Democrație Directă România”, cu sediul în România, str. Aurel Vlaicu nr. 154, sector 2, București, înregistrat conform dispoziţiilor Deciziei civile nr. 58 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a V-a Civilă, în dosarul nr. 34098/3/2015, în şedinţa publică din data de 21.10.2015, definitivă prin neapelare la data de 26.11.2015, vă aducem la cunoștință următorul:

COMUNICAT

În data de 30 octombrie 2016 Partidul ”Democrație Directă România” a depus la Tribunalul Cluj contestația deciziei 11 / 29.10.2016 a Biroului Electoral Județean Cluj, prin care, în baza art.53 alin, 2 din legea 208 / 2015 a fost respins dosarul de candidaturi DDR pentru Parlamentul României.

Ca urmare a acestei contestații, Tribunalul Cluj prin Hotărârea 592 / 2016 rămasă definitivă prin neapelare la data de 03.11.2016 a admis sesizarea Curții Constituționale a României pentru verificarea constituționalității articolului de lege în cauză.

Menționăm că aceasta este a patra sesizare a Curții Constituționale pe diverse articole ale legii 208 / 2015, dovedind fara echivoc faptul că legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților are mari carențe juridice și că fost întocmită în grabă, fără consultări si fără a ține cont de principiile democrației.

Ca dovadă, însuși avizul legislativ dat de comisia juridică parlamentară la momentul conceperii legii indica aceste aspecte dar a fost și el ignorat de reprezentanții aleși de poporul român.

Partidul ”Democrație Directă România” așteaptă cu nerăbdare data ședinței Curții Constituționale pentru a arăta o dată pentru totdeauna că ”Democrația este doar Directă” și că drepturile fundamentale ale omului, așa cum sunt ele garantate peste tot in lume, nu pot fi călcate in picioare de nimeni.

Biroul Executiv al Partidului Democrație Directă România

Azi, 03 noiembrie 2016
București, România
________________________________________
Despre Partidul Democrație Directă România:

DDR este un partid politic înființat în anul 2015, ca urmare a schimbării legii partidelor politice și relaxării condițiilor necesare înregistrarii unei organizații politice. DDR a luat ființă prin cristalizarea voinței unui grup de oameni de a se implica activ în promovarea în societatea românească a unui concept novator de organizare a vieții politice, anume Democrația Directă.

Singurul scop politic al DDR este introducerea principiului Democrației Directe în Constituție, pentru a crea premisele construirii unui sistem cu adevărat democratic, modern, care să permită fiecărui cetățean român participarea activă la conducerea țării. În acest sens, DDR promovează prin orice mijloace disponibile conceptul Democrației Directe, în încercarea de a reda poporului român încrederea în forțele proprii și de a asigura un viitor liniștit și prosper generațiilor următoare.

Atasamente

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Comunicate. Salvează legătura permanentă.