Comunicat privind desemnarea candidatilor DDR

30 Martie 2016

Partidul „Democrație Directă România”, este singurul partid, la ora actuală, organizat intern pe principii non ierarhice și care, în plus, are ca unic obiectiv introducerea controlului cetățenilor asupra candidaților dupa ce vor fi aleși.

Astfel :

– Candidații propuși de partidul „Democrație Directă România”, vor fi desemnați prin votul tuturor membrilor partidului.
– Orice membru poate candida și orice membru poate propune un candidat.

Suntem conștienți că acest lucru nu rezolvă problema de fond cu care se confruntă România. Chiar dacă candidații propuși nu sunt dinainte „îndatorați” cuiva, asta nu garantează că ei nu pot fi corupți sau santajați în cei 4 ani care vor urma.

Drept urmare, nici nu ne propunem să îi „trimitem” să ”stea” în Parlament pentru 4 ani dacă vor întruni majoritatea necesară implementării scopului propus. Dacă vor avea majoritatea necesară, conform condițiilor cerute de Constituția Romaniei, Art.151 (1) sau (2), după caz, ei vor avea un singur scop și un termen fix.

ARTICOLUL 151 din Constituția României
(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

– Scopul este să redea controlul cetățenilor asupra aleșilor prin introducerea unor noi articole în Constituție si eliminarea celor ce făceau imposibil acest lucru.

Adică, cetățenii să îi poată retrage, să poata iniția legi, sau modificări constituționale ce vor ajunge direct, fără aprobarea „cuiva” anume, la referendum, în cazul în care propunerea respectivă a întrunit un anumit număr de susțineri.

– Termenul de „execuție”, în cazul în care vor avea majoritatea necesară, este de maxim 6 luni.
În cazul în care nu își vor face treaba în cele 6 luni ei vor fi excluși imediat din partid și… în continuare… intră în sarcina voastră, a cetățenilor ce i ați votat, să acționați cum credeți de cuviință împotriva lor.

În cazul în care candidații propuși și aleși ca parlamentari din partea DDR vor fi în minoritate ei vor trebui să se supună prevederilor statutului, Art. 67 sau vor fi excluși.

Art.67 din statutul DDR :

(1) Întrucât, până în momentul îndeplinirii obiectivului, partidul nu reprezintă decât o platformă între cetațeni și reprezentanții săi, pentru a afla dorința majorității cetățenilor țarii sau ai unei comunități locale, se vor utiliza doar mijloacele următoare :
(a) referendumuri convocate in mod oficial, la urne, electronic, online sau prin corespondenţă ori de câte ori este posibil
(b) sondaje de opinie efectuate de institute acreditate în acest scop ale caror rezultate nu depăşesc „marja de eroare”

În continuare, dacă din diverse motive nu aveți încredere în noi, deși la o simplă citire a „statutului”, care explică modul de organizare internă, precum și a „programului” nostru, în care este expus singurul nostru obiectiv, o să vedeți că ceea ce susținem este real, vă invităm să vă organizați chiar voi în partide constituite pe același model, non ierarhic, și cu același scop, redarea controlului cetățenilor asupra aleșilor, pentru a avea cu cine să colaborăm.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm să veniți alături de noi sau să vă organizați astfel încât, împreună, să oferim o șansă României și generațiilor viitoare.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Comunicate. Salvează legătura permanentă.