Nu există „partide politice”… există, de fapt, doar grupuri de cetățeni asociați.
Grupurile de persoane constituite în baza „dreptului de asociere” din Constituția României… sunt reglementate, fără voia sau dorința lor, de diverse „legi speciale”, concepute în mod expres pentru a crea o imagine falsă populației.
Nu cetățenii asociați au cerut o lege speciala ci „puterea” a creat o lege specială prin care să îi controleze și să îi aibă la mână. Deci nu a fost întâi legea și apoi partidele ci… invers.
„Partide” au existat dintotdeauna… de când oamenii au început să se asocieze pentru a rezolva o problemă… doar că nu aveau o denumire specifică… până nu au apărut „legile speciale”.
Doar pentru simplul fapt că ai orice cerință considerată „politică” de actuala „putere” cazi automat sub incidența legii partidelor.
Este total fals să credeți că celelalte „organizații” ar fi non-politice.
Nu există organizații non-politice… toate acestea au de fapt cereri „politice”, pentru că, orice cerință ce privește „societatea” este politică.
Singura diferență între un „partid” considerat a fi „politic” și un „ONG” (mișcare sau oricum vreți să o numiți) considerat a nu fi politic este faptul că primul, cel numit de „putere”… vrea nu vrea… „partid”… nu dorește să soluționeze problemele cerșind de la cei erijați în „conducători”…
Celelalte „organizații”, deși și ele au cereri 100 % politice, oricât ar pretinde ele că nu este așa… nu fac decât să se milogească de puterea actuală (asta în cazul fericit în care nu sunt create doar ca „supape de refulare” tot de către „putere”).
În continuare, funcție de modul de organizare a diferitelor „organizații”… unele vor să ajungă ele la „putere” ca apoi să restricționeze pe alții… altele vor pur și simplu să nu mai ajungă nici un astfel de grup la puterea absolută și… „politica” să fie făcută de cetățeni… în permanență… nu doar din 4 in 4 ani, prin „intermediari” cărora li se încredințează puterea absolută.
La ora actuală în lume, nu toate țările au o „lege a partidelor”… sau diverse „legi speciale” destinate fiecărui tip de organizare a cetățenilor.
Dar în România, unde au reușit să compromită total orice încercare de organizare cetățenească (inclusiv profesională) și unde au dus în derizoriu multe cuvinte din vocabular… au creat o „lege a partidelor” sub incidența căreia au băgat toate grupurile de cetățeni ce ar reprezenta un pericol direct pentru deținătorii puterii absolute.