Despre proteste

Orice protest într-un sistem reprezentativ nu este decât o cerere adresată puterii minoritare pentru satisfacerea intereselor grupului protestatar.

Mai toate grupurile protestatare susțin că cererea lor e de interes național, încercând astfel să șantajeze subtil restul populației.

De fapt, interesul național este dat de dorința majorității populației exprimată în orice moment dorește.

Toți componenții societății au în primul rând interese personale ca indivizi, apoi de grup, adică ale familiilor și apropiaților lor și, în ultimul rând, unii din ei se gândesc și global… la nivelul națiunii… iar foarte puțini își sacrifică propriul interes sau cel de grup… celui considerat național în teorie.

Din fericire, la nivelul unei țări, datorită tradițiilor și culturii comune, suma majorității intereselor indivizilor componenți corespunde și interesului național teoretic.

Grupurile protestatare, atâta vreme cât nu acceptă că orice membru al societății ar trebui să poată să facă apel la întreaga populație, atunci când vrea ceva ce îi afectează și pe alții… nu sunt decât grupuri care vor să își impună voința prin intermediul dictatorilor sau sunt supape de refulare create chiar de dictatori pentru a împiedica populația să ajungă la cauza relelor și la metoda prin care o poate elimina.

Orice protest, așa zis reușit, nu face decât să impună ceva în mod nedemocratic, de vreme ce el este rezolvat de o minoritate, de niște dictatori, fără să consulte populația.

Orice este impus de cineva, indiferent la sugestia cui (bine sau rău intenționat) este tot dictat.

Așadar, atâta vreme cât grupuri protestare doresc să impună, fără să ceară în același timp și democrație… nu sunt decât tot grupuri de dictatori sau colaboratori ai dictatorilor.

ATENTIE !!!

Nu susțin că nu ar trebui să existe proteste, ele sunt necesare, din moment ce deja suntem în sistemul în care suntem, pentru a amâna un deznodământ nefericit.

Sunt doar împotriva acelor grupuri de protestatari care nu susțin în primul rând un sistem ce ar da dreptul oricărui alt grup de a se putea face auzit fără ca măcar să fie nevoie de protest.

Atunci când tu protestezi, să militezi în primul rând și pentru dreptul celorlalți de a se face auziți și băgați în seamă… mai ales dacă tu, ca grup… soliciți sprijinul celorlalți.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.