În societate nu există „apolitici”

Democrația directă nu este politică. Ea reprezintă doar un mod prin care se poate face politică.

La fel, „sistemul reprezentativ” nu este „politică” în sine ci doar un mod prin care este reglementat modul de a se face politica.

Toți, dar absolut toți oamenii, chiar fără drept de vot, poate mai puțin cei aflați în așa zisa moarte cerebrală, dar nici de ei nu putem fi siguri că nu gândesc, ci doar că nu avem mijloacele necesare pentru a determina acest lucu, fac „politică”.

Orice decizie ai lua este una politică. Chiar și cele luate fără a afecta pe altcineva, sau mai bine spus cele mai multe din ele, sunt reglementate politic într-un fel sau altul. Deci, și dacă nu iei nici o decizie, chiar aflat în moarte cerebrala… cineva ia decizii politice ce te afectează.

Așa că nu mai „vă mai dați” că ați fi „apolitici”.
Nu există așa ceva. Susțineți că sunteți „apolitici” din frustrare, doar pentru că nu sunteți parte la luarea deciziilor… și asta se datorează faptului că, în loc să susțineți un sistem care vă face parte la decizii, oricând considerați necesar să fiți… continuați să acceptați „reprezentativitatea”.

Cuvântul idiot provine din vechea greacă (ἰδιώτης, idiōtēs).

În democrația ateniană o persoana neinteresată de viața publică era numită idiot. Idioțenia reprezenta starea naturală de ignoranță în care s-au născut toate persoanele, opusul ei fiind cetățenia.

Idiot te naști și cetățean devi prin implicare (chiar dacă acum dobândești o cetățenie formală oricum).

Refuzul de a participa la viața publică, atâta timp cât ești parte a societății nu este o laudă ci este dezonorant.

Simpla ta „existență”, în cadrul unei societăți, te face să fi „politic”.

Oricât ar susține unii că sunt „apolitici”, este fals.

Toți cei ce susțin că ar fi apolitici, în cele din urmă ajung să ceară ceva de la societate, ca de exemplu :
– Să le fie respectată proprietatea
– Să li se facă dreptate

A fi apolitic ar însemna haosul, nu anarhismul, ca sistem clar definit. Nu stiu câți din cei ce se autointutulează „apolitici” își doresc „haos”.

Sistemul reprezentativ are ca fundament faptul că, cei „aleși” pe 4 ani depășesc normele de drept privind reprezentarea, cea a unui „mandatar” din dreptul civil.

Mai pe scurt, sistemul reprezentativ este echivalentul unei dictaturi pe 4 ani. Când ați fost de acord să vă cedați drepturile timp de 4 ani practic v ați cedat și dreptul de a protesta oricum doriți… să o puteți face doar atât cât vă permit „reprezentanții”.

Este aberant să vreți să protestați atunci când nu vă convine ceva dar să nu doriți să puteți fi parte efectivă la o decizie ce se va lua sau la anularea unei decizii luate.

Singurul sistem care vă face parte la luarea deciziilor și vă acordă un drept inalienabil la a putea contesta/ anula o decizie, fără a avea nevoie de reglementări de la „șefi”… este democrația.

Iar democrația nu poate fi decât DIRECTĂ.