Democrația directă este un tratament profilactic

Democrația directă nu are ca scop principal ca poporul, generic vorbind, să legifereze, ci mai degrabă de a face clar a cui e țara și de a îi face pe cei aflați la administrare să se gândească de 2 ori înainte de a mai propune ceva.

Nu este atât de mult despre a legifera cât despre a nu mai legifera în modul demențial în care se legiferează astăzi.

Probabil că la început vor exista câteva inițiative legislative populare care vor pune câteva lucruri la punct, dar, în continuare, mă îndoiesc că se vor găsi mereu câte 100-300.000 de persoane care să susțină diverse inițiative.

Oamenii nu au nici un interes să își piardă vremea să reglementeze pe alții, doar așa de dragul de a reglementa.

Majoritatea propunerilor vor veni tot dinspre cei ce se vor afla la administrare sau dinspre diferitele categoriile profesionale organizate, doar că ele vor ține seama de popor, să nu lezeze interesele majorității populației, din moment ce, aceia ce vor fi flagrant în contradicție cu dorințele poporului vor putea fi retrași și propunerile lor respinse.

In afara de asta, și lobbyștii și santajiștii se vor gândi de 2 ori dacă merita să își irosească banii pentru a obține ceva ce oricând poate fi întors prin vot popular.

Doar faptul că poporul, dacă vrea, poate să întoarcă orice decizie și să retragă orice „ales” va constitui o armă defensivă perfectă împotriva celor ce încearcă să preia în mod ostil o țară.

Toate preluările ostile de companii se petrec datorită lacunelor legislative, mare parte din ele menținute special pentru a facilita astfel de preluări, sau prin coruperea celor ce fac parte din instituțiile statului.

De fapt, democrația directă este doar un tratament profilactic care previne ca oamenii onești să cadă în „boala puterii”. Practic, chiar celor ce se vor afla la administrarea țării le va servi în primul rând. Să rămână oameni.

Cum se petrece o Preluare ostila a unei tari/ companii, din punct de vedere economic