Unii confundă „democrația”, adică a alege dintre diverse direcții, decizii cu competițiile de miss/ mister ce se desfășoară la alegerile la termen, din 4 în 4 ani, în prezent.
Alegerile la termen din prezent nu au nici o legătură cu „democrația”.
Atunci când „democrația” a fost inventată, de vechii greci, nici nu era vorba de a alege oameni, ba chiar, mare parte din cei ce trebuiau să execute dorințele poporului erau trași la sorți.
De unde putem să știm noi, mare masă a cetățenilor, caracterul candidaților când noi nu avem nici un fel de interacțiune directă cu ei ? Si dacă am avea, tot nu am putea să le cunoaștem caracterul sau cum vor reacționa atunci când vor gusta din drogul numit „putere”. Nu este o glumă, există studii care dovedesc că puterea creează dependență asemeni cocainei. ( vezi și articolul referitor la acest subiect : „Puterea creează dependență” )
Foarte mulți afirmă că problemele sunt cauzate de „proștii care aleg”. Dar voi ăștia „deștepți”, voi care sunteți specialiști, votați în funcție de ce ? Ce criterii aveți voi când băgați hârtia în urnă să vă permiteți să spuneți că alții ar fi proști atunci când aleg niște candidați la un concurs de purtat costumul sau pulovărul ?
Voi aștia deștepții alegeți „programe” ? Alegeți ceva concret ?
Dacă credeți că asta faceți, atunci sunteți mai proști decât proștii. Programele și „ideile” pe care credeți că le „alegeți” sunt doar „nada” cu care sunteți prostiți. Dacă sunteți atât de deștepți cum de nu vă puneți problema că nu aveți nici o posibilitate să îi și faceți să pună în practică programele sau „ideile” respective ?
Până acum au ieșit la vot toate variantele posibile. Au fost toate combinațiile existente. Atât dreapta/ stânga (vorba vine), cât și combinații ale lor. Care din ei au fost de fapt buni ? Câți din ăștia ce vă dați deștepți ați fost multumiți de alegerea făcută chiar și când au ieșit „ăia buni” ?
Toți „savanții” și geniile poporului român au ieșit la fiecare ciclu de alegeri la rampă și au îndemnat „prostimea” să voteze într un fel sau altul. Au fost alegeri al căror rezultat a fost EXACT așa cum doreau majoritatea geniilor. Care e rezultatul ?
Păi dacă marea masa a poporului este „proastă”, vă întreb și eu ca prostul, cum i a pus întrebarea în gura și Caragiale unui personaj de al său :
– Pe cine ar fi trebuit să voteze poporul ?
Si ca să vă dați seama că nu e vina „prostimii”, ar fi de ajuns să vă uitați cum se fac alegerile în cadrul celor considerați deștepții națiunii. Cum se mai contestă și ei imediat după alegeri. Cum se mai mănâncă și ei între ei.
Alegerile în cadrul barourilor de avocați, ale colegiilor medicilor, ale Uniunii scriitorilor sau compozitorilor, în cadrul diverselor asociații profesionale în care sunt doar „deștepti” cu „diplome”, ba chiar în cadrul geniilor supreme, Academia Română.
Si atunci o să vedeți că acolo circul atinge aceleași proporții ca și în cazul alegerilor la care participă și „prostimea”. Că nici ăștia ce se dau atât de deștepți habar nu au să aleagă „oameni”. Pentru că oamenii nu se aleg, ei trebuie să dovedească de ce sunt capabili non stop, clipă de clipă… și atunci când nu mai sunt capabili ei trebuie să se retragă în banca lor (sau să poată fi retrași) și să nu mai decidă destinele altora.
Eu recunosc, nu mă pricep la oameni, nu mă pricep nici la cai, de asta nici nu pariez la cursele de cai. Nu ăsta e rostul democrației să „pariem” pe „cai de curse”. De asta nici nu votez în surogatul ăsta de democrație.
A susține că în prezent este democrație și a te simți dezgustat de democrație fără ca măcar să fi gustat din ea, e o dovadă clară de prostie a celor ce se cred deștepți.
Aveți câteva linkuri, găsite așa la repezeală, cu alegerile desfășurate în lumea deștepților, a celor ce susțin că restul ar fi proști :
Scandal la alegerile de la Barou
Scandal la alegerile pentru Colegiul Medicilor
Alegeri cu scandal la Academia Medicala
Scandal monstru la Uniunea Scriitorilor
Scandal şi la alegerile „liniştite“ pentru decanii de la Arte
Lupta pentru sefia Academiei Romane si culisele politice ale competitiei
Nimeni si nimic nu te poate „educa” suficient pentru a cunoaste un alt om. Nici macar psihiatrii, psihologii si alti „psihici” nu sunt capabili sa faca asa ceva.
Pentru a functiona democratia.. e suficient sa existe democratie… adica cetatenii sa poata vota pe deciziile ce se doresc a fi luate… nu sa alega alti oameni care sa decida pentru ei.