Bernie Sanders și românii

S au găsit unii să se simtă „ofensați” de comparația făcută de Bernie Sanders cu privire la „viteaza” internetului din România față de cel din USA.

Culmea, mulți din cei „ofensați” sunt cât se poate de conștienți de faptul că suntem o „colonie”, poate că de asta ar trebui să se simtă mai „ofuscați”.

Sau de faptul că România are un server de 1 miliard de euro dar o acoperire de internet de doar 30 %.
http://www.romaniacurata.ro/cum-arata-un-server-de-un-miliard-de-euro/

Sau de faptul că deși avem „viteză” la internet nu avem încă semnatura digitală în interacțiunea stat-cetățeni.

Sau de faptul că deși am avea capacitatea tehnică nu există „transparență”. Site urile administrațiilor centrale și locale sunt mai degrabă de „reclamă platită din banii statului” decât de informare și interacțiune cu cetățenii, cum ar fi normal.

Degeaba avem „țeava groasă” daca e „scurtă” sau dacă e folosită să ne spioneze în loc să ne informeze.

Unul din motivele pentru care avem „viteza” la internet în România ar mai fi și faptul că oricum nu îl folosim benefic, să ne organizam și să fim vre o amenințare la actualul sistem, ci mai degrabă îl folosim (internetul) în favoarea sistemului, certându ne între noi, divizându ne și mai mult și trasmițând de la unii la alții informații atât de multe încât nu mai avem timp să ne mai gândim și la rezolvarea lor (în cazul în care informațiile distribuite chiar sunt informații reale și nu manipulări).

https://www.facebook.com/SamiTM25/posts/1208086405898010

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.