„Democrația directă” nu e un „produs” ce trebuie „vândut”

A trecut ceva vreme de când conceptul de „democrație directă” a început să fie cunoscut și în România. Mulți au realizat că asta e singura soluție.

Din păcate, distrugerea României e mai rapidă. Evident că, făcându-se organizat, de la centru, prin „comenzi”, e normal să fie mai rapidă.

Niciodată nu am contestat faptul că „deciziile” venite pe scară ierarhică, de la o persoană sau un grup de persoane, sunt mult mai ușor de luat și de „implementat”.

Scopul „democrației directe” nu este de a rezolva toate problemele peste noapte, ci, pur și simplu de a le rezolva spre beneficiul majorității, nu a unui grup restrâns, intern sau extern (cum e acum cazul României).

Mai nou, „postacii” sistemului „tradițional”, dacă nu au argumente să combată „democrația”, și evident că nu au cum să aibe din moment ce tot pe „democrație” se cațără și ei în campaniile electorale, vin cu enunțul cum că, nu ne pricepem să „vindem” „conceptul” de „democrație directă”, nu suntem convingatori, etc.

Unii și-ar vinde și propria mamă și evident nu pot concepe faptul că nu toți vor să vândă ceva, că adevărul nu trebuie vândut ci doar spus. E ca și când cineva merge pe stradă și se uită undeva, aiurea, la ce îi arată un astfel de „vânzător de iluzii”.

Cred că, toți știți „faza” în care cineva se uită sus spre cer și toți cei din jurul său încep și ei să se uite, instinctiv.

Ei bine, imaginați-vă că mergând pe stradă și uitându-vă spre cer, la ce vă „arată” indivizii ăștia, vă apare o gură de canal descoperită în față. Si cineva vă atrage atenția să vă uitați și pe unde mergeți.

Credeți că, faptul că vă spune cineva „Atenție, canal !” este ceva ce trebuie „vândut”, că este de datoria celui ce vă atenționează să vă mai și convingă că trebuie să fiți atenți pe unde pașiți ?

Este treaba voastră, în final, dacă vă lăsați distrași de tot felul de promisiuni și „arătări”, dacă refuzați să priviți realitatea din jururul vostru, dacă continuați să acordați atenție „vânzătorilor de promisiuni” și în final vă treziți într-un canal.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.