Ordonanțe de Urgență

Despre Ordonanțele de Urgență ale Guvernului

„Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunță asupra ordonanței, atunci aceasta este considerată adoptată și se trimite celeilalte camere care decide de asemenea în procedură de urgentă. In final, ordonanțele intră în vigoare dupa aprobarea Parlamentului și publicarea acestora în Monitorul Oficial ”

Așadar, dacă Parlamentul nu are cum sa facă fața la fluxul mare de OUG și oricum Parlamentul României este mai mult în vacanta decât unde îi este locul, nu are rost să ne mai mirăm că avem legi neconstituționale.

Majoritatea OUG ajung să fie aprobate tacit deoarece Parlamentul ori nu are cum să le ia pe toate în discuție în termenul de 30 zile, din lipsă efectivă de timp, ori pleacă „în vacantă” special pentru a nu se încărca cu răspunderea de a fi votat ceva neconstituțional.

O OUG nu este altceva decât copia unui „Decret” dintr-un regim DICTATORIAL. Ordonanța de Urgență = DECRET (dacă cineva nu știa).

OUG ar trebui să fie extrem de rare și să fie date doar în situații extraordinare de maximă urgență (calamități). Si în nici un caz să nu poată pune în imposibilitate Parlamentul (din lipsă de timp) să le ia în discuție sau să le supună la vot.

In orice caz , nu ar trebui sa fie aprobate „tacit”.

Din contră, în cel mai rău sau nefericit caz, după expirarea celor 30 zile ar trebui anulate de facto, nicidecum aprobate „tacit”.

Dar cui îi mai pasă de asemenea „amănunte nesemnificative”.
Opoziția politică face tam tam doar în cazul în care este afectată în mod direct (atunci când îi este afectată posibilitatea de a accede la putere, pentru ca ea, opoziția să continue acelasi proces de a da OUG) nicidecum atunci când interesele sale de „grup” nu sunt afectate.

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.